Кућа Добрих Вести

Login

Београд против румунске Олимпије, Пионир са Шрецхајмом у Лиги шампиона

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1beogradprotivrumunaБЕОГРАД - Куглаши српског првака Београда састаће се у другом колу Лиге шампиона са румунском Олимпијом из Јашија и уколико победе, пласираће се на фајнал фор 28. и 29. марат 2015. у Страубингу у Немачкој. Румуни су у првом колу са по 5:3 победили француски Расинг из Стразбура, док је Београд био сигуран против скопског Макпетрола (8:1 на Бањици и 5:3 у Скопљу).


Београд је у првом мечу 24. јануара 2015. домаћин на Бањици. Реванш је 14. фебруара идуће године у Јашију.
Код куглашица због малог броја пријављених екипа није играно прво коло. Директно на фајнал фор пласирали су се прошлогодишњи финалисти Викторија из Бамберга (Немачка) и Цеље (Словенија), а за још два места бориће се 24. јануара идуће године Козара (Бих) – Млака Ријека (Хрватска) и Пионир Суботица (Србија) – Шрецхајм (Немачка). Реванши су 14. фебруара 2015.
У другом колу за куглаше,  бранилац титуле Сегедин са нашим интернационалцима Робертом Ерњешијем и Тиборм Селом, дочекује хрватски Запрешић који је прошле године био четврти. Лане трећепласирани Рот вајс (Немачка) играће са италијанским Нојмарктом.  Спорт из Подбрезове (Словачка), кога води српски селектор Милош Поњавић а у тиму су два репрезентативца Србије Вилмош Заварко и Даниел Тепша, ићи ће на мегдан Фојту из Сент Пелтена (Аустрија).
Фајнал фор за сезону 2013. – 2014. одигран је такође у Страубингу и редослед је био – куглаши: 1. Сегедин, 2. Задар (Хрватска), 3. Рот вајс, 4. Запрешић, куглашице: 1. Цеље, 2. Викторија Бамберг, 3. Пионир Суботица, 4. Млака Ријека.
Пионир је у Лиги шампиона био два пута други (2009. и 2011), једном трећи (2014) и два пута четврти (2010. и 2013). Београд је био други 2013.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија