Кућа Добрих Вести

Login

Србија у две „Националне Географије“

Оцените овај чланак
(4 гласова)

nacgeo1БЕОГРАД - Туристичка организација Србије угостила је новинаре британске и румунске "Националне географије". Прочитајте шта су они написали о нашем Београду.

 

 

Након што је новинар британског издања еминентног магазина “Национална географија”, као гост Туристичке организације Србије недавно посетио српску престоницу, у овом магазину нашле су се само речи хвале о Београду и недвосмислен позив да се наш главни град мора што пре посетити.

 

Београд дефинитивно завређује епитете наведене у тексту новинара Стјуарта Форстера, што потврђује и све интензивније интересовање иностраних туриста да открију чари ове дестинације. У тексту под насловом “Ја волим Београд”, наш главни град је представљен на следећи начин: “Српски град је оличење добре атмосфере. Припремите се да доживите незаобилазну гужву и луди провод у клубовима на води, романтику на некој од тераса са погледом на Дунав и не пропустите могућност да обиђете неку од изложби популарне уметности и уживате у локаним уметничким делима”.

 

Стјуарт читаоцима “Националне географије” Београд описује кроз богату културу, историју и интересантан ноћни живот, води их у обилазак туристичких знаменитости и даје им прилику да се упознају са култним местима главног града Србије. Стјуартов текст о српској престоници јасно преноси емоције и импресије које Београд виђен очима једног Британца оставља на посетиоце, навела је Туристичка организација Србије у свом саопштењу.

 

“Београд зрачи оптимистичним вибрацијама града који пролази кроз позитивне промене и готово неприметно и тихо стекао је репутацију једног од водећих светских “партy” дестинација.

 nacio2

 

Иако наслеђем из претходних деценија Београд многе Британце једноставно није привлачио,они који су се одлучили да дођу бивају често импресионирани гостопримством и топлином његових становника“

 

Цео текст ће бити доступан у новом јануарском издању британске „Националне географије“, а ми ћемо бити срећни да са Вама поделимо линк чим текст буде објављен и онлајн.

 

Под насловом „Велике амбиције за Београд“, у децембарском броју румунског издања магазина „Национална географија“ објављена је репортажа о главном граду Србије на 15 страна ове публикације.

 

Новинар Каталин Груиа, након шестодневне посете Београду у организацији Туристичке организације Србије и уз подршку Туристичке организације Београда и авио компаније Аир Сербиа, своја искуства о српској престоници преточио је на чак 15 страна овог издања Националне географије.

 

Читаоцима овог утицајног туристичког магазина Груиа преноси утиске о посети Београду у јулу месецу ове године, током које је у пратњи колеге фоторепортера имао прилику да поред централних градских локација обиђе и Нови Београд, Земун, Скадарлију, Савамалу, Аду Циганлију, Дворски комплекс, Храм светог Саве, бројне музеје, ресторане и барове.

 

Груиа о Београду у тексту пише: „Мало места је благословено овако лепом природом. Причамо о јединој европској престоници која се сместила на два велика водотока, Саве и Дунава, са воденим сливом дугим 200км, 16 острва, многобројним песковитим плажама, парковима. Данас ми се чини као град у моменту процвата, као лепа девојка која још није у потпуности свесна своје лепоте. И вероватно ускоро ће почети да се шминка нападно, да се кити за удвараче, и коначно ће се попети ка врху познатих дестинација. Топло препоручујемо да окусите Београд. Сада - док још није масовно откривен.“

 

Илустрована упечатљивим фотографијама наше престонице, репортажа описује и препоручује познате београдске атракције, уз живописне описе личних доживљаја.

 

О Београђанима, енергији Београда, и познатом ноћном животу, Каталин поручује: „Чудесни састојак су сами Срби, који излазе у групама и посећују неколико места за једно вече. Међународни часописи такмичили су се у последње време да пишу у суперлативу о ноћном животу Београда. Мештани се проводе од када знају за себе, али тек сада их је открио и остатак света.“

 

Током посете Београду, новинар румунског издања Националне Географије искористио је и могућност да се у згради Геозавода упозна и са пројектом Београд на води, који му је представио лично градоначелник Синиша Мали.

 


Последњи пут измењено петак, 12 децембар 2014 21:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија