Кућа Добрих Вести

Login

Противтерористичка јединица шампион Србије у падобранству

Оцените овај чланак
(0 гласова)

balonБЕОГРАД – Падобранска екипа Противтерористичке јединице - „Грифон“, победник је 61. Државног првенства Србије у класичним дисциплинама, које се протеклог викенда (7-9. август) одржало на београдском спортском аеродрому Лисичији Јарак.


Они су кроз дисциплине скок на циљ и фигуративни скокови, у укупном пласману иза себе оставили Падобранску екипу Војске Србије - „Небеске видре“ која је освојила сребрну медаљу, док је параћински аеро клуб „Наша крила“ освојио бронзану медаљу, објавио је Ваздухопловни савез Србије


Током три веома топла дана, који су отежавали и рад авиона, 29 српских падобранаца, скочило је осам пута.

 

Реализовано је преко 230 скокова без и најмањег инцидента иако су метереолошки услови у појединим тренуцима били веома сложени. Управо овако захтевни услови, највише су погодовали Слободану Терзићу из екипе ПТЈ – „Грифон“, који је тријумфовао у генералном пласману. Одмах иза њега са изузетно малим заостатком, био је његов клупски колега Слободан Марковић, који је постао вицешампион Србије. Бронзаном медаљом, овог пута је морао да се задовољи Мирољуб Јанићијевић из ПЕВС „Небеске видре“.
Да падобранство није спорт у којем доминирају само припадници оружаних снага, доказали су Драган Обрадовић и Стеван Милетић из АК „Наша крила“ који су у дисциплини скоку на циљ освојили прво и друго место. Трећепласирани био је Слободан Марковић. АК „Наша крила“ је у овој дисциплини освојио прво место, испред другопласиране екипе ПТЈ –„Грифон“ и трећепласиране екипе ПЕВС „Небеске видре“.


У фигуративним скоковима приказана је апсолутна доминација наших „полицајаца“, који су заузели прва три места у редоследу Терзић, Марковић и Игор Жмирић.


„Захваљујем се свим спортистима на фер борби. Драго ми је да смо успели да одржимо традицију која траје већ 60 година. Надам се да ће нас у будућности бити још више” изјавио је Никола Боровац, директор такмичења.


Такмичење на Лисичијем Јарку организовао је Ваздухопловни савез Србије уз велику подршку Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије.


Најбоље српске падобранце већ 21. августа очекује Европско првенство у класичним дисциплинама, које ће се одржати у бугарском граду Монтана. На међународној ранг листи која броји 49 нација, наши падобранци се налазе на 11. месту, док падобранке мало бољи резултат и налазе се на шестој позицији. Овакви подаци нам дају за право да крајем августа од наших небеских летача очекујемо лепе вести.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 12 август 2015 23:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија