Кућа Добрих Вести

Login

Изградња панорамске гондоле на Златибору

Оцените овај чланак
(3 гласова)

gondolaaaaaБЕОГРАД – На Златибору је данас постављен камен темељац за изградњу панорамске гондоле од центра Златибора до врха Торника, укупне дужине од девет километара.


Локација предвиђена за полагање камена темељца налази се у непосредној близини пијаце на Златибору, објавила је општина Чајетина.


Опрема у вредности од скоро 10 милиона евра купљена је средствима локалне самоуправе и први шлепери са опремом су стигли на Златибор.


У току је поступак расписивања тендера за извођаче радова.


Очекује се да од јесени крену обимни радови на изградњи, који ће трајати годину дана.


Целокупна инвестиција биће реализована из буџета локалне самоуправе, а гондола ће имати 55 модерних кабина, са по 10 места, док е на пола пута између Златибора и Торника бити изграђена станица.


Активности на овом подухвату већ су започете 2008. године.

 

Директор ЈП „Скијалишта Србије“ Дејан Љевнаић сматра да ће изградња гондоле имати велики значај за даљи развој туризма на Златибору.

 

„Осим што ће лети бити туристичка атракција и користити за панорамску вожњу, превозити људе, годола ће провезивати Ски центар са смештајним капацитетима, растеретићемо паркинг на Торнику. Ово је модел који се ради по угледу на европске ски центре, зато га и подржавамо и желимо да се што пре реализује“, рекао је Љевнајић.

 

Најдужа гондола на свету требало би прве туристе ка врху Торника да превезе крајем следеће године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 август 2015 21:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија