A+ A A-

У два дана скоро 400 километара!

Оцените овај чланак
(0 гласова)

БАЊАЛУКА, БЕОГРАД - Једна од најпопуларнијих трка у региону, „Бањалука – Београд“, која се одржава у два дела, оба у категорији 1.2 за бодове у Европа туру, оджаће се 21. и 22. априла и бициклисти ће у два дана прећи скоро 400 километара.

Традиционална увертира је била данас - улицама Бањалуке, а у суботу 21. априла је први део трке од Бањалуке до Брчког (194), који организују вредни бициклистички радници из Бањалуке предвођени Тихомиром и Владимиром Куваљом, уз помоћ друштвено спортских организација Бањалуке и Републике Српске.

Организатор другог дела трке 22. априла од Бјељине до Београда (196 км) је клуб Партизан у сарадњи са БС Србије, БС Београда и друштвено – спортским организацијама главног града Србије и уз подршку Гармин инфо тима, Дунав осигурања, Беокриомеда и  Фармакома М.Б као и саобраћајне и пограничне полиције и царина Републике Српске и Србије.

На конференцији за медије у Бијељини, чији су домаћини били Мићо Мићић начелник општине Бјељина и Боро Ђокић  шеф кабинета за културу, омладину и спорт у Бјељини са сарадницима, директор Партизана Бранко Бановић је истакао:
- Захваљујемо се нашим сјајним домаћинима у Бијељини који нам изузетно помажу  у организацији трке која ужива огромну популарност у региону. Имамо 27 екипа са 170 бициклиста и олимпијска година и одличан термин учинили су да одзив буде преко очекивања.

Стаза је изузетно захтевна и о карактеристикама спортски директор Партизана  Душан Бановић каже:
- Биће то изазов за бициклисте, не само због дужине, него и због чињенице да је циљ на Авали, када ноге, после 196 км жестоке битке, најчешће не слушају возаче. Из Бјељине, идемо преко Павловића ћуприје на Шабац, потом скрећемо ка Коцењеви, код Уба долази деоница на Ибарској магистрали са константним успоном до Барајева, а затим следи најтежи део до Авале.  Српски бициклисти добро познају стазу, ту је њихова шанса. Имамо четири српска тима на трци Металац из Краљева, Раднички из Крагујевца са два олимпијска кандидата Дером и Хасановићем, Железничар МБН из Ниша,  а најавили су се и Сомборци...

Прошле године у првом делу славио је Мађар Кристијан  Ловаш, најбоље пласирани српски возач био је Иван Стевић на седмом месту. У другом делу победио је Хрват Матија Квасина, Стевић је поново био најбоље пласирани српски бициклиста на шестом месту.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 28 мај 2012 12:41
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани