Кућа Добрих Вести

Login

Представљање пројекта „Еко Тамиш – нови туристички производ“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

tamissПАНЧЕВО – У Привредној комори Панчево ће 6. септембра, са почетком у 12 часова бити представљен пројекат „Еко Тамиш – нови туристички производ“.


Овај пројекат се финансира из ИПА програма Европске уније, као пројекат прекограничне сарадње Румуније и Србијe, најавила је привредна комора Србије.


Кроз овај пројекат Панчево ће добити још један катамаран, кануе за туристичку понуду и бицикле за изнајмљивање који ће се користити за туристичке сврхе, за вожњу дуж обале Тамиша Панчево.


По насељеним местима кроз која пролази Тамиш биће постављене осматрачнице за птице, клупе и столови за грађане који излазе на реку и пецароше, тачни путокази и обележене стазе којима могу безбедно да се крећу, дакле комплетну уређену инфраструктуру на обали реке Тамиш.


На пројекту сарађују четири партнера, од којих је Покрет горана и Центар волонтера носилац пројекта, Привредна комора у Панчеву је партнер у Србији, док су у Румунији партнери две организације цивилног друштва из Темишвара.


Финансијер је Европска унија кроз ИПА програм Србија Румунија, а вредност пројекта је милион евра, с тим што ЕУ даје 85 одсто вредности пројекта за Румунију и 85 одсто вредности пројекта за Србију, а по 15 одсто Република Србија и Румунија.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 септембар 2017 21:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија