Кућа Добрих Вести

Login

Горење на јубиларном 50. Међународном сајму туризма у Новом Саду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gorenje1Опредељена да улаже у развој младих талената, Горење Група као један од водећих европских произвођача апарата за домаћинство, ове године била је покровитељ првог такмичења ученика, студената и професионалних кувара - „Гастро изазов Дунавског региона“.Програм такмичења за земље региона по први пут се одржало у оквиру Међународног сајма туризма у Новом Саду, од 05. до 07. октобра.

Гастро изазов Дунавског региона ове године је окупио ученике из средњих и студенте високих школа из Црне Горе, Хрватске, Македоније, Словеније и Србије. Награђени ученици такмичења су: Лука Милетић кувар Средње школе „Светозар Милетић“ из Новог Сада И место, Фрањо Пожега кухар Средње угоститељске школе из Опатије ИИ место и Стефан Благојевић посластичар Средње школе“Светозар Милетић“ из Новог Сада 3. место.

Такође, ове године организован је и  “Гастро куп Србије“ који представља сениорско такмичење професионалца. Такмичења уз подршку Горења организовали су Новосадски сајам, удружење ЗЕЛЕНА ДОЛИНА, Кулинарска федерација Србије, Асоцијација кувара Србије, Кулинарска асоцијација Србије и ХоРеЦа асоцијација Крагујевац.Циљ овог програма такмичења био је да се активно ради на унапређењу струке и едукацији младих конобара и кувара, као и да се широкој публици приближе кулинарске технике.

 gorenje2

Горан Сорак, директор маркетинга компаније Горење је нагласио да компанија Горење подржава развој младих због чега сарађују са факултетима и стручним школама.

"Овог пута, имамо прилику да подржимо будуће кулинарске мајсторе који ће своја најбоља јела припремати на врхунским Горење апаратима. Горење је бренд присутан већ 67 година у Србији али и региону и синоним је за иновацију и квалитет, због чега нам је посебно драго да подржимо такмичење у којем учествују студенти и ученици из региона", истакао је Сорак.

 

Међународни сајам туризма прославио је 50 година постојања, уз нов програм усмерен на такмичење младих, ученика и студената, али и професионалних кувара. Циљ је да се активно ради на унапређењу струке и едукацији младих конобара и кувара, као и да се широкој публици приближе кулинарске технике. Компанија Горење је обезбедила елементе за такмичарске кухиње. У склопу сајма одржао се и  „Горење Гастро планет“ на којој је 10-ак амбасадора представило гастрономско наслеђе својих држава кувајући у кухињама које је опремило Горење.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 09 октобар 2017 23:49

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија