Кућа Добрих Вести

Login

На Златарском језеру ниче аквапарк

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zlatarrrrerererererБЕОГРАД - Министарство трговине, туризма и телекомуникација и град подно Златара финансираће заједничким средствима изградњу Аква парка на Златарском језеру.

 

 

Укупна вредност пројекта износи 4,6 милиона динара, од чега ресорно министарство учествује са три милиона, док је остатак новца обезбеђен из локалне касе.


Како преноси ПП Медиа, водени парк биће смештен на обали Златарског језера у Кокином Броду. Планирано је да буде отворен пре почетка летње туристичке сезоне.


Садржај парка је замишљен као забавни полигон на води са бројним садржајима. Поред тобогана, скакаоница и трамболине на којима се и млађи и старији посетиоци могу забавити дужи временски период, постојаће и ограђене површине за спортове попут ватерпола и одбојке у води.


“Водени парк ће се простирати на 1.248 м. Састојаће се из две целине – полигонског дела и ограђених спортских површина. Биће веома садржајан и разнолик. Капацитет је 85 људи истовремено. Ово ће створити нову слику Златарског језера како домаћим, тако и туристима ван граница наше земље, јер ће бити један од највећих водених паркова на Балкану”, казала је директорка ТО Златар Нова Варош.


Иначе, средства су обезбеђена захваљујући Туристичкој организацији “Златар“ која је у сарадњи са РРА “Златибор“ аплицирала код Министарства трговине, туризма и текомуникација са пројектом инфрастурктуре „Аква парк“ на Златарском језеру. Поред тога што ће се на простору Кокиног Брода, које је у туристичкој експанзији, добити ново место за забаву и одмор, оно ће такође пружити држави ново летовалиште. Овај део општине ће добити потпуно нов смисао и нови сјај, и подићи ће се на ранг осталих развијених туристичких места.

 

Извор: PP Media


Последњи пут измењено четвртак, 19 април 2018 08:22

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија