Кућа Добрих Вести

Login

Волонтери за здрав живот и спортски дух

Оцените овај чланак
(0 гласова)

p6090256-uvodnaСРЕМСКА КАМЕНИЦА - У Дечијем селу „Др. Милорад Павловић” у Сремској Каменици данас је компанија "Глаксо Смит Клајн" (GlaxoSmithKline-GSK) реализовала свој волонтерски пројекат "Оранж деј" (Orange Day), у оквиру кога се наш чувени одбојкаш Андрија Герић дружио са децом и бодрио их у спортским играма.

Пројекат "Оранж деј" глобалних је размера, јер се током једног радног дана, у трајању од осам часова, 97.000 запослених у ГСК-у остварује 776.000 сати волонтерског рада широм планете, што је више од 80 година или два радна века хуманитарног рада, наводи се у саопштењу ове компаније достављеном "Кући добрих вести".

Запослени су бодрили децу у бројним такничењима у спортским играма. Победници су награђени пехаром, а свим учесницима додељене су дипломе. Поред дружења са децом, Дечјем селу донирани су спортски реквизити и компјутери.

Генерални директор ГСК за Србију и Црну Гору Хари ван де Лар (Harry van de Laar), kроз “Оранге Даy” пројекат компанија жели да се заједници одужи за поверење које јој указује више од 20 година.

"За мене је највећи успех акције видети насмејану децу, пуну ентузијазма, упркос њиховим здравственим, или животним проблемима. “Orange Day” је одлична прилика да за њих урадимо нешто корисно. Пројекат нам, такође, омогућава да се одвојимо од пословне свакодневнице и посветимо се тимском раду са колегама”, изјавила је Катарина Вујић, запослена у ГСК.

У Дечијем селу „Др. Милорад Павловић” у Сремској Каменици промовисан је здрав начин живота и спортски дух, јер су овогодишње волонтерске активности инспирисане чињеницом да је ГСК у Великој Британији званични провајдер лабораторијских услуга Олимпијских и Параолимпијских игара у Лондону 2012. године.

Спортске игре у оквиру „Оранж деј“ пројекта, организоване су јуче и у Дому за смештај деце и омладине „Душко Радовић“ у Нишу, где су се штићеници Дома такмичили у одбојци, кошарци, тенису, надвлачењу конопца, боћању, тркама с штафетама… Сви су награђени дипломама, а најбољи пехарима.
Осим што су се дружили са децом, волонтери су у овој акцији кречили зграду Дома, уређивали башту и двориште и штићеницима поклонили дечји мобилијар конструисан специјално за децу са посебним потребама.

"Orange Day симболично је назван према боји ГСК логотипа који је наранџаст, наведено је у саопштењу комапаније.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 11 јун 2012 01:23
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија