Кућа Добрих Вести

Login

Студентски осмех за лепши Ускрс сиромашних малишана

Оцените овај чланак
(5 гласова)

osmeh-na-darБЕОГРАД - „Наше мало може бити много онима који немају нимало“, подсећао нас је Душко Радовић. Песник, писац, новинар, афористичар и ТВ уредник оставио је у аманет поруку коју самопрегорно спроводе у дело активисти прве студентске хуманитарне фондације „Осмех на дар“.

Млади академци започели су четврту по реду ускршњу хуманитарну акцију за сиромашну децу и децу са инвалидитетом. У холовима Правног и Факултета организационих наука (ФОН) активисти ће дежурати до 18. априла, од 10 до 16 часова, у намери да прикупе материјалну помоћ малишанима којима желе да улепшају најрадоснији хришћански празник – Ускрс.
Уколико желите да се прикључите акцији, посетите Правни факултет (Булевар краља Александра 67) и ФОН (Јове Илића 154), и понесите ускршњи прибор,

акција "Осмех на дар"нови наставни материјал, слаткише, грицкалице, нове играчке... Ваши дарови намењени су институцијама које брину о сиромашној деци и деци с инвалидитетом.
Протеклог викенда одржана је и јавна акција Фондације „Осмех на дар“ на Ади Циганлији. У башти кафе бара “Сансет” активисти су се дружили и цртали са децом пролазницима, што је био својеврсни доживљај за све учеснике.
Како најављују из организације „Осмех на дар“, активисти ће 18.априла заједно осликавати јаја за децу из београдских домова „Моше Пијаде“, „Завод за психофизиолошке поремећаје и говорну патологију професор доктор Цветко Брајовић“ и „Дом за децу и омладину ометену у развоју Сремчица“ и малишане из Свратишта.
Дружење са штићеницима 

osmeh3дечјих домова биће одржано дан касније, 19. априла.
Основни циљ акције је улепшавање ускршњих празника малишанима којима је то потребно (пре свега у београдским домовима за незбринуту децу, децу без родитељског старања и децу ометену у развоју).
-Желимо да помогнемо онима којима је помоћ неопходна, да покренемо активизам код младих, да друштву скренемо пажњу на проблеме који нас окружују и да покажемо како уз мало воље, времена и ентузијазма можемо да мењамо свет око себе - поручују из фондације „Осмех на дар“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 15 април 2014 15:35
Снежана Молдован

Рођена исте године кад је у СФРЈ направљен први „еурокрем“, cвесно и успешно одолевам трендовима, чврсто се држећи проверених вредности које немају „рок трајања“.
За више од две деценије рада у новинарству прошла сам „сито и решето“ – од „Вечерњих новости“, „Дуге“, „Радио ТВ ревије“, „Блица“, „Сведока“, бројних таблоида, глоси и бизнис магазина, новинске агенције, радио-станица и портала, до црногорског „Дана“ - јединог медија од ког се не „разводим“ већ деценију и по.
Смисао постојања – борба за истину и правду, проналажење зрнца доброг у свему, „билдовање“ позитивних особина код других, јер – „не дозволите да вам икада неко дође, а да не оде бољи и срећнији“ (Мајка Тереза).
Неизлечиво заљубљена у достигнућа Николе Тесле, Десанке Максимовић, Иве Андрића, Меше Селимовића, Матије Бећковића и Емира Кустурице. Дубоко уверена да у Србији постоје њихови достојни наследници, за којима с’ радошћу неуморно трагам.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија