Кућа Добрих Вести

Login

Божићни добротворни базар

Оцените овај чланак
(6 гласова)

naslovnaБЕОГРАД – Београдски сајам је и ове године домаћин Божићног добротворног базара, који традиционално организује Међународни клуб жена (IWC). Овогодишња, 14. Манифестација одржава се сутра у хали 2 и окупиће представнике 47 земаља.


Базар је годишњи културно продајни сајам робе широке потрошње чији комплетан приход – и од продаје изложених артикала и од улазница - иде у хуманитарне сврхе.


Ове године ће сав приход са Базара отићи хуманитарним организацијама које широм Србије пружају помоћ лицима угроженим кућним насиљем и трговином људима, особама са специјалним потребама, старима, помажу образовању ромске деце и породицама погођеним поплавама током 2014.

druga

 

Представнице Међународног клуба жена воле да кажу да долазак на Божићни базар представља обилазак света за неколико сати, да је то невероватно искуство и за организаторе и за посетиоце, а да је радост давања идеја која их мотивише у припреми ове атрактивне манифестације.

 

Жене из клуба сваке године успевају да привуку што више донатора из својих земаља, да што аутентичније уреде штандове својих земаља, али и да направе што бољи програм у коме посетиоци могу да уживају.


Посетиоци ће имати прилику да купују аутентичне производе из земаља које учествују у овом пројекту, да уживају у дегустацији специјалитета њихових националних кухиња, да уживају у богатом културно-уметничком програму, али и наградној игри.

bazarrrrrr

 

На Базару ће посетиоци моћи да купе производе по којима су препознатљиве земље учеснице, пробају храну и пића аутентичне за кухиње држава из разних делова света, да уживају у културно-забавном и дечијем програму, као и да освоје награде.


Међународни божићни сајам се од 2000-те године, приређује почетком сваког децембра. 


За најмлађе је обезбеђен кутак у коме ће моћи да се укључе у рад разноврсних радионица, да уживају у куглању, цртању и дружењу са Деда Мразом.


Као и до сада, сав приход – и од продаје улазница и од продаје изложених производа, ићи ће у хуманитарне сврхе - угроженима од поплава, расељеним лицима, особама са инвалидитетом, жртвама насиља, мањинским заједницама или некој другој популацији у Србији којој је помоћ потребна.


Базар ће у Хали 4. бити отворен од 10 до 16 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 06 децембар 2014 21:30
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија