Кућа Добрих Вести

Login

Хуманитарне и волонтерске акције Народне банке Србије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

NBSssssБЕОГРАД - Народна банка Србије у 2014. години реализовала је 15 хуманитарних и волонтерских акција које су имале за циљ прикупљање помоћи за угрожено становништво и локалну заједницу. 

 

У тим акцијама прикупљено је више од 17.000.000 динара. Највећи део тих средстава дониран је у новцу, а део у храни и средствима за хигијену.


Народна банка Србије одговорна је пре свега грађанима Србије, а ту одговорност, осим остваривањем својих законом прописаних циљева, показала је и друштвеном одговорношћу, организовањем и учешћем у бројним хуманитарним акцијама, објавила је НБС.


У складу с вишегодишњом традицијом и праксом, у Београду и Новом Саду организоване су новогодишња и ускршња хуманитарна изложба радова особа са инвалидитетом и старијих особа, чије су учешће запослени свесрдно подржали. Такође, донирани су пакетићи за децу која се налазе на лечењу у Здравственом центру „Косовска Митровица“, затим за ученике Основне школе „Браћа Аксић“ из Липљана, децу корисника Народне кухиње, као за кориснике Дома „Колевка“ у Суботици.


Народна банка Србије активно се укључила у акцију прикупљања хуманитарне помоћи за становништво погођено мајским поплавама. Помоћ је упућена општинама Коцељева и Уб, Црвеном крсту Руме, Крагујевца и Ужица, као и дистрибутивном центру „Нишко сајмиште“ у Нишу.


За становништво Текије организована је акција прикупљања пакета са средствима за хигијену, као и волонтерска акција чишћења терена.


Солидарношћу запослених прикупљена је помоћ за лечење болесних колега, као и помоћ породицама преминулих колега.
Народна банка Србије активно је учествовала у акцијама прикупљања хране за потребе социјално угрожених категорија становништва у Београду, Крагујевцу, Новом Саду, Нишу и Ужицу.


Поред тога, устaнoвaмa сoциjaлнe и здрaвствeнe зaштитe, хумaнитaрним oргaнизaциjaмa, удружeњимa, oбрaзoвним и културним устaнoвaмa и другим непрoфитним oргaнизaциjaмa Нaрoднa бaнкa Србиje je донирала више од два милиона динара, а у виду рaсхoдoвaног нaмeштajа и тeхничке oпрeме више од пола милиона динара.


НБС је један од оснивача и активан члан „Глобалног договора“ Уједињених нација у Србији и самим тим у потпуности подржава десет принципа „Глобалног договора“ који се односе на заштиту људских и радних права, заштиту животне средине и борбу против корупције.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 23 децембар 2014 13:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

1 Коментар

  • Mihajlo

    Svaka im čast, jeste da imaju bolje plate ali su se pokazali lepo u ovim nedaćama. Važno da se pomoglo ljudima u nevolji i da se nisu sponzorisali sportski klubovi i ne znam ti sta jos u momentu kada to ne treba da se radi ..kada postoje ljudi kojima je osnovna egzistencija ugrozena. svako neka malo uradi i bice dosta...

    Mihajlo уторак, 23 децембар 2014 14:05 Линк коментара

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија