Кућа Добрих Вести

Login

Оснивање Фондације "Ухвати Живот"

Оцените овај чланак
(5 гласова)

ZanaaaaaОрганизација Образовање плус, у сарадњи са породицом покојне Снежане Жане Борисављевић, оснивача и бивше председнице ове организације, почетком децембра је основала Фондацију “Ухвати живот”.


Фондација „Ухвати живот“ је основана у циљу развоја и унапређивања образованог друштва у којем се негују људске вредности, што је и мото Образовања плус, који је Жана при оснивању поставила.

 

Фондација ће се бавити промоцијом Жаниног стваралаштва и вредности за које се, кроз свој професионални рад и живот, залагала, објавила је Организација Образовање плус.


Назив Фондације „Ухвати живот“ је назив пројекта на којем је Жана радила, програма за лични развој, чијој је реализацији намеравала да се у будућности више посвети.


Оснивач и управитељ Фондације је Милош Белчевић, Жанин сестрић и члан Образовања плус.


Награда Жана Борисављевић за допринос образованом друштву у коме се негују људске вредности.


Жана - Први утисак


Оснивачка седница Фондације је одржана 4. децембра, на дан када је 2013. године, Жана преминула. На седници је донета одлука да се у част Жане Борисављевић и у знак сећања на њу, установи награда за допринос развоју образованог друштва у којем се негују људске вредности, која ће носити њено име.


Сваког 4. децембра наредних година, Фондација „Ухвати живот“ће објављивати конкурс за ову награду, коју ће представљати симболичан новчани износ и плакета. Награда ће се додељивати појединцима који током године покажу иновативност, ентузијазам, труд и енергију у пољу образовног рада са децом и младима, родитељима и просветним радницима.
Оснивање Фондације „Ухвати живот“и успостављање награде Жана Борисављевић представља подстицај свима који се труде да унапреде формалне и неформалне образовне процесе, а пре свега онима који инспиришу и мотивишу друге да се развијају, да се мењају на боље, да шире позитивну енергију, да промовишу знање, васпитање, толеранцију, хуманост, бригу и љубав за друге и веру да својим ставовима обликујемо свој живот, а својим делима мењамо и туђе животе.


Образовање плус


Образовање плус је непрофитна организација цивилног друштва. Од оснивања 2003. године, програме Образовања плус је прошло више од 3000 учесника, а организација је такође објавила више публикација и реализовала различите пројекте.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 06 децембар 2015 22:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија