Кућа Добрих Вести

Login

Општинама бесплатна правна помоћ за рад са особама угроженим присилним миграцијама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

migranti123БЕОГРАД - Балкански центар за миграције (БЦМ) и хуманиране активности и Catholic Relief Services – USCCB (CRS), представништво у Београду организовали су округли сто на тему „Бесплатна правна помоћ у општини кроз сарадњу локалних самоуправа и цивилног сектора“.


Догађај је одржан у Хотелу Метропол а на скупу су говорили Кајл Рендолф Скат, амбасадор САД, Горан Баста, извршни директор БЦМ-а, Ненад Иванишевић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Иван Бошњак, државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Чедомир Бацковић, помоћник министра правде и Џошуа Кајлер, представник CRS-a.


„Посредстрвом Балканског центра за миграције и хуманитарне активности више од 20.000 расељених и избеглих лица је током протеклих година добило различите врсте правне помоћи, услуга и личних докумената што је помогло у решавању њихове егзистенције, рекао је Горан Баста.


Према његовим речима, ова институција се више од десет година бави пружањем бесплатне правне помоћи лицима угроженим присилним миграцијама а овај центар планира и ширење својих услуга.


Иначе, Балкански центар за миграције и хуманитарне активности уз подршку америчке хуманитарне и развојне агенције Catholic Relief Services- USCCB, представништво у Београду (CRS) и донације Бироа за становништво, избеглице и миграције, Владе Сједињених Америчких Држава једанаесту годину спроводи пројекте помоћи у интеграцији расељених лица и избеглица обезбеђујући бесплатну правну помоћ.
Преко 20.000 расељених и избеглих лица је током протеклих година кроз систем ове организације добило различите врсте правне помоћи,услуга и личних докумената који су обезбеђени.

Ове активности су доказано помогле у решавању њихових кључних животних питања.


Од 2013. године уводи се нова димензија у постојећи пројекат која се односи на бесплатну правну помоћ за локално становништво. Тај део пројекта назван је „Правна огласна табла“.

 

Даља реализација овог дела пројекта омогућила је запошљавање правника у 12 општина у Србији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 31 март 2016 23:00
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија