Кућа Добрих Вести

Login

Амбасада Азербејџана: Хуманитарна помоћ Сигурној кући

Оцените овај чланак
(2 гласова)

azerbejdanБЕОГРАД - Азербејџански културни центар у Београду, уз подршку Амбасаде Републике Азербејџан, уручио је редовну хуманитарну помоћ Сигурној кући, која се налази на територији општине Раковица.


Хуманитарна помоћ састојала се од беле технике, одеће, дечијих играчака и школског прибора, који су били неопходни за функционисање ове установе и оних који у њој живе.


Хуманитарна помоћ уручена је на иницијативу посланика Народне скупштине Републике Србије и председника парламентарне групе пријатељства са Азербејџаном госпође Катарине Ракић а уручивању хуманитарне помоћи присуствовали су чланови посланичке групе пријатељства и посланици Народне скупштине Републике Србије госпођа Надица Николић Танасијевић и госпођа Душица Стојковић.


Посланик Катарина Ракић захвалила је азербејџанској страни за хуманитарне делатности у Републици Србији и оценила то као светли пример односа стратешког партнерства који су успостављени између две земље.


Заменик директора Азербејџанског културног центра Лала Меџидова саопштила је да ова хуманитарна акција није прва хуманитарна акција коју организује Азербејџански културни центар и Амбасада Азербејџана и додала да, захваљујући успешној социјалној политици коју остварује Влада Републике Србије, број деце којој је помоћ потребна постепено се смањује.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 март 2016 11:07
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија