Кућа Добрих Вести

Login

Малезијски „Добротворни базар 2016“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

melesia434343Као једну од својих активности из обасти јавне дипломатије, Амбасада Малезије у Београду ће, по четврти пут и под слоганом “Свака помоћ значи”, организовати свој годишњи Малезијски добротворни базар 2016.


Базар је осмишљен као целодневни догађај на коме се прикупљају средства у добротворне сврхе. Намењен је за целу породицу и улаз је бесплатан, што га чини јединственим догађајем те врсте у Србији. Манифестација ће се одржати у суботу, 4. јуна 2016. године у Амбасади Малезије, Крајиска 2, Дедиње, од 10 до 18 часова.


Са циљем да се помогне и скрене пажња јавности на различиту социјално угрожену групу сваке године, сва средства прикупљена на овогодишњем базару ће бити употребљена за помоћ удружењу Наша деца из Београда, које помаже деци ометеној у развоју да развију своје уметничке таленте кроз организовање радионица и сарадњом са познатим уметницима, сликарима и вајарима.


Базар је подржан од стране 50 друштвено одговорних компанија које ће продавати и промовисати своје производе и услуге. Златни партнер Малезијског добротворног базара 2016 је Turkish Airlines.

 

Неколико амбасада азијских земаља је такође одлучило да учествује на догађају.


Очекиваних три до пет хиљада посетилаца ће имати прилику да се боље упознају са малезијском културом, рукотворинама, као и да пробају специјалитете традиционалне малезијске и других националних кухиња земаља које учествују на догађају.


Малезијски добротворни базар ће одликовати и богати и разноврсни целодневни културно-уметнички програм, састављен од извођења традиционалних народних игара, домаћих музичких група, демонстрације борилачких вештина, модне ревије традиционалних народних ношњи и гостовања познатих личности које ће водити програм. Посебна пажња је посвећена забавном програму за најмлађе, који ће укључивати дворце на надувавање, наступе мађионичара, уметничке радионице и професионалне аниматоре за децу.


Једна од главних атракција Малезијског добротворног базара 2016 биће свакако добротворна лутрија, на којој ће посетиоци имати шансе да освоје бројне атрактивне награде, укључујући повратну авионску карту за Малезију и туристичке пакете за дестинације у региону.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 мај 2016 19:49
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија