Кућа Добрих Вести

Login

Виртуелна изложба: Чаробни Бали

Оцените овај чланак
(5 гласова)

predragmijailovicДруштво српско-индонежанског пријатељства НУСАНТАРА организује ауторску, виртуелну изложбу фотографија, уметничког фотографа, Предрага Мијаиловића, која представља своје фотографске импресије индонежанског острва Бали. Виртуелна изложба је доступна на веб сајту Друштва српско-индонежанског пријатељства НУСАНТАРА www.nusantara.rs.

 

Услед пандемије КОВИД–19, и немогућности да се организује изложба, која би била доступна широј јавности у једној од београдских галерија, организатори су одлучили да изложбу организују виртуелно, са надом да ће београдска публика моћи да, по окончању пандемије, ужива у фотографијама.

                                                  predrag1

 

На виртуелној изложби, приказане су 42 фотографије, на којима је забележен живот обичног човека у тропској, живописној, и колоритној Индонезији. Аутор се трудио да прикаже живот индонежанског човека у природи, далеко од луксузних хотела и ресторана, у туристичким центрима. Поред обичног човека, фотографисао је и пиринчана поља, као места, на којима Индонежани вредно раде, до церемонија, радника у својим радњама, али и прелепе плаже, и колоритну флору. На Балију је боравио у мају 2018. године, када на овом острву, после кишног периода, почиње туристиц̌ка сезона. На путовање је ишао у сопстевној организацији, и, током две недеље, боравио у Убуду, из којег је обишао највећи део Балија, а затим је провео на југу, у области Нуса Дуа, који је познат по лепим плаз̌ама. Одус̌евљен је лепотом природе, а посебне утиске оставила је архитектура храмова, традиционални обиц̌аји и веома богата гастроносмка понуда, те надалеко чувени индонежански зачини. Међутим, најјачи утисак оставили су Индонежани, који су изразито срдац̌ни, љубазни, предусретљиви, зато констатује да је Индонезија земља насмејаних људи.

 

Индонезија, као најмногољуднија муслиманска земља на свету, највећа је острвска земља и трећа демократија на свету. Са више од 17.500 острва, хриди и стена, више од 300 народа, земља је коју секу три часовне зоне, са великим бројем активних вулкана и бујном вегетацијом, велика је инспирација за српске туристе, пословне људе, као и професионалне фотографе, који све више посећују ову јединствену земљу. Богата историја, јединствена флора и фауна, насмејани људи, били су мотиви, да Мијаиловић посети популарни Бали, и уради велики број фотографија.

 

                           preredrag

Мијаиловић је рођен 1971. у Београду. Фотографијом је почео интензивније да се бави од 2007. године. Учествовао је на неколико групних изложби. Највише воли да фотографише људе и њихово окружење, тако да су му омиљени жанрови улична и лајф фотографија. У последњих шест година бави се и комерцијалном фотографијом, најчешће као фотограф на догађајима. Живи и ради у Београду.

                                 PREDRAG3

Друштво српско-индонежанског пријатељства НУСАНТАРА, основано 2003. има за циљ да постане језгро невладиног сектора, ради јачања односа између две географски удаљене, али блиске земље. НУСАНТАРА својим активностима помаже успостављању сарадње у области социјалних питања, уметности, образовања, културе, али и доприноси јачању и развоју политичких и економских односа, сарадњи између Србије и Индонезије, и представља својеврсни „мост“ за развој билатералних веза двеју традиционално пријатељских држава.

                           predrag2

 

Линк ка виртуелној изложби је ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 09 јануар 2021 21:26
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија