Кућа Добрих Вести

Login

Јубилеј српско-индонежанског пријатељства

Оцените овај чланак
(5 гласова)

INDONEZANSKOPRIJATLEJSTOVПоводом 65. година од успостављања дипломатских односа између Србије и Индонезије, Амбасада Републике Индонезије и Друштво српско-индонежанског пријатељства НУСАНТАРА, у сарадњи са Галеријом ’73 на Бановом брду, oрганизовале су свечано отварање изложбе фотографија „Јубилеј српско-индонежанског пријатељства“,  у Галерији ’73.

 

Изложбу је отворио амбасадор Републике Индонезије, Мохамед Чандра Видја Јудја, а у културно-уметничком програму наступили су чланови плесне групе „Цитра Индонезија“ из Амбасаде Републике Индонезије, који су извели традиционални индонежански плес, док су вредне индонежанске руке припремиле традиционалне специјалитете.

 

Друштво српско-индонежанског пријатељства НУСАНТАРА организовало је, у последњих четири и по године, више од 40 излета по градовима, етно селима, планинама, водопадима, врелима, верским објектима Србије, на којима су путовали представници народа две земље. Изложба фотографија „Јубилеј српско-индонежанског пријатељства“ чини 65 фотографија са тих путовања.

 

Индонезија је најмногољуднија муслиманска земља на свету, највећа острвска земља и трећа демократија на свету. Са преко 17.500 острва хриди и стена, више од 300 народа, земља је коју секу три часовне зоне, са великим бројем активних вулкана и бујном вегетацијом. Индонезија је велика инспирација за српске туристе и пословне људе који све више посећују ову јединствену земљу.

 

Друштво српско-индонежанског пријатељства НУСАНТАРА основано је 2003. и има за циљ да постане језгро невладиног сектора ради јачања односа између две географски удаљене, али кроз недавну историју блиске земље.

 

НУСАНТАРА својим активностима помаже успостављању сарадње у области социјалних питања, уметности, образовања, културе, спорта, али и доприноси јачању и развоју политичких и економских односа и сарадњи између Србије и Индонезије. Тако је НУСАНТАРА својеврстан „мост“ за развој укупних билатералних веза двеју традиционално пријатељских држава.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 новембар 2019 13:23
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија