Кућа Добрих Вести

Login

Почиње 25 фестивал ауторског филма

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nautikaФестивал ауторског филма (ФАФ) почиње у знаку недавно преминулог филмског теоретичара, критичара и аутора проф. др Владе Петрића који је осмислио награду за најсинематичнију секвенцу играног филма у част Славка Воркапича дајући тако посебан печат и смисао овој традиционалној филмској смотри.

 

"Препознао је овај фестивал као смотру истинског филма и од сада ће награда бити додељивана у његову част", рекао је новинарима Игор Станковић, директор фестивала који почиње 22. новембра у Комбанк

дворани филмовима "Печат" Душана Макавејева и корејским кандидатом за Оскара и добитником Златне палме у Кану - "Паразит".

 

Публика Фафа имаће част и задовољство да на посебној пројекцији види и тестаментарно дело Владе Петрића "Зид сећања" док ће о носиоцу награде у славу Владе Петрића одлучити професор лондонског универзитета и редитељ Властимир Судар.

 

Влада Петрић преминуо је у Београду 13. новембра у 92. години.

 

Међународни жири фестивала, редитељи Огњен Главоњић(Србија) и Хана Јушић (Хрватска) и филмски критичар из Француске Аријел Швајцер одлучиваће о добитнику најбољег филма Главног програма који ће бити приказани у великој Комбанк дворани. Реч је о награди за најболи филм "Александар Саша Петровић" и награди "Гордан Михић" за најбољи сценарио и о конкуренцоји од 12 филмова.

 

У оквиру такмичатског програма "Храбри Балкан" биће проказано девет филмова међу којима је прво приказивање домаћег филма "Последња слика о оцу" Стефана Ђорђевића.

 

Међу посебним програмима ФАФ-а је и "Банде а парт". Најављена је и "Антологија Фафа" а и наставак сарадње са француским удружењем аутора АЦИД, Цинефондатион у организацији Француског института у Београду и Филмског центра Србије.

 

Програми Фестивала биће приказани у више култних биоскопа у Београду као и у Нишу, Бору, Грачаници...

 

Јубиларни 25. ФАФ траје до 30. новембра.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 новембар 2019 22:45
Gordana Zankovic

ГОРДАНА ЗАНКОВИЋ - Рођена, живи и ради у Београду као новинар и преводилац.
Четрдесет година радног стажа провела је у обе професије, a у новинарству највећи део бавећи се питањима религије, претежно догађајима везаним за цркве и верске заједнице у Србији.

,,Кућа добрих вести" је права прилика да искуство које сам стекла у сусрету са умним људима и посебно људима од вере, филозофома, теолозима и другим који верују да је добро једино право опредељење, пренесем онима који тај пут следе и желе то да чују!

Као књижевни преводилац објавила је више превода са француског, италијанског и енглеског језика. Судски је тумач за француски језик.

Завршила је Девету београдску гимназију и Филолошки факултет, одсек за романистику.
Мајка је две предивне ћерке Милице и Невене!

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија