A+ A A-

Обележавање годишњице рођења Стевана Мокрањца 9. јануара у Неготину

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mokranjacvvvvvkjkjkjkkСваке године, трећег дана Божића, неготински Дом културе обележава годишњицу рођења композитора, Стевана Стојановића Мокрањца.

 

Учиниће то и ове године у складу са епидемиолошким мерама, кажу у Дому културе који носи Мокрањчево име.

 

Најављују да ће сутра, 9. јануара, током преподнева најпре у комплексу Мокрањчеве родне куће, а потом и у градском парку бити положено цвеће на споменик и спомен бисту неготинског композитора.

 

За подне је у Галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ заказано резење славског колача поводом славе Свети Стефан. Учиниће то јереј Марко Пајчин, старешина Храма Свете Тројице у присуству актуелног домаћина славе и колачара, без присуства гостију.

 

„Због уважавања здравствених мера републичке владе и Општинског штаба за ванредне ситуације о забрани окупљања већег броја људи, изостаће музички програм и јавна промоција часописа Мокрањац. Међутим, свим љубитељима годишњака за културу биће омогућено да на сајту Дома културе, од 12,30 сати, разгледају 22. издање часописа, у ПДФ – формату. Промоцију Мокрањца организатори ће приредити током наредних месеци, по побољшању епидемиолошких прилика“, кажу у неготинском Дому културе.

 

У оквиру обележавања годишњице Мокрањчевог рођења као и Стевањдана, током сутрашњег дана на yоутубе каналу Дома културе, моћи ће да се прати и снимак концерта Хора Храма Свете Тројице изведен на 46. Мокрањчевим данима.

 

Подсећамо да је у питању целовечерњи цонцерт духовне музике који је у Храму Свете Тројице под дирегентском палицом Светлане Кравченко овај хо , а на програму су била духовна дела Стевана Мокрањца, као и других домаћих и страних композитора.

 

Извор: Данас

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани