Кућа Добрих Вести

Login

Мештани Прањана песмом прикупљају средства за помоћ Жику Ракићевићу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

PRANJANI1111111Горњи Милановац, Прањани - Ведрина, храброст, енергија, вера да и тама може бити пуна светлости, буде жељу, оптимизам и сазнање да вам никада и ништа на свету не може живот усмерити једино до негативних размишљања.

 

Уз непроцењива богатства, пријатељство и другарство у заборав ће отићи сваки детаљ прошлости који се не може упамтити по добру. Мора се признати, у души и срцу нисмо сви исти, али позитивни примери људског достојанства и ублажавања патње све су учесталији на нашим просторима. А, мора их бити још много више.

 

Вратити осмех на лице, бити богатији за драгоцен савет, научити пуно тога вредног и поучног из разговора са Жиком Ракићевићем из села Мршинци никада није представљало непремостиву препреку. Сваки добронамерни човек, могао је и данас може бити испуњен неким новим драгоценим Жикиним саветима.

 

Лета 2015. године једног од највреднијих и најпознатијих повртара и иноватора у заштити повртарских култура у долини Западне Мораве задесила је велика несрећа. Дан и ноћ проведени у пољу, замор и машина као добар слуга и лош господар истргла је једну и до лакта "здробила" другу руку овог радног и поштеног човека.

 

Медицинска помоћ на Ортопедској клиници за микрохирургију у Београду, јака воља и храброст помогли су Жику, али за операцију и уградњу софистицираних миоелектронских протеза за хероја нашег поднебља потребна су значајна финансијска средства.

 

Захваљујући разумевању породице, хуманим људима, пријатељима прикупљен је део средства потребних за уградњу једне протезе.

 

Солидарност и хуманост не изостају. У друштву људи добре воље нашао се и Александар Живановић, један од власника фирме " Прањанац " из Прањана, дугогодишњи сарадник и пријатељ познатог повртара из чачанског краја.

 

„За људе као што су Александар Живановић, моја "браћа" пријатељи, мештани Прањана, скромне су речи захвалности. Биће све у реду, борићу се, јер знам да имам огромну подршку. Ти људи желе да ми помогну“, поносан на хуманост каже Ракићевић.

 

Уз фирму "Прањанац" помоћ је пружило и немачко предузеће БАСФ са седиштом у Београду.


Хуманитарни концерт за Жика Ракићевића одржаће се 1. августа у Спортској хали у Прањанима са почетком од 20 часова. Наступиће оркестар "La Campanella" и тамбурашки састав "La banda", а специјални гости ће бити трубачки оркестар Александра Васиљевића.


Један од начина да помогнете Жику је и уплатом на рачуне:


-UniCredit Bank: 170-0010008087001-19 DINARSKI RAČUN
-UniCredit Bank Serbia JSC; Name of beneficiary: Ziko Rakicevic; Adress: Mrsinci, Cacak, Serbia
IBAN: RS35170001000808700216 DEVIZNI RAČUN
SWIFT adress: BACXRSBG


Извор: Кућа Добрих Вести


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија