Кућа Добрих Вести

Login

Дан за лимунаду за Свратиште

Оцените овај чланак
(1 Глас)

limundaБЕОГРАД – Трећу годину за редом Свратиште за децу и Центар за интеграцију младих организују Дан за лимунаду за Свратиште у оквиру које ће угоститељски објекти у Београду али и из унутрашњости приход од продатих лимунада тог дана донирати Свартишту за децу.


Прикуп    љена средства ће се користити за припрему за наредну школску годину.


Локали који учествују у овој акцији биће обележени постером а њихов списак можете пратити на ФБ страници Свратишта.

 

Свратиште за децу је услуга коју реализује удружење грађана Центар за интеграцију младих на две локације у Београду - општина Звездара, Крфска 7а (од 2007. године) и општина Нови Београд, Булевар Арсенија Чарнојевића 145 (од 2010. године).


Свратиште је отворено у времену које је деци најпотребније прецизније, раднима данима од 8-18х, а викендом од 11-16 часова.


Деца која су укључена у живот и/или рад на улицама Београда у Свратиштима могу да задовоље основне потребе за храном и хигијеном, да добију подршку приликом укључивања у образовни систем и током школовања, да добију подршку у прибављању личне документачије (читаве породице), али и да учествују у различитим креативним, едукативним и рекреативним активностима. Програм рада је базиран на принципима добровољности, поверљивости, партиципативности, индивидуалности и неосуђивања.


Деца која раде на улици су ангажована на различитим активностима као што су просјачење, сакупљање секундарних сировина, прање стакала на аутомобилима на раскрсницама, навођење на празно паркинг место и слично. Најчешће је разлог њиховог рада екстремно сиромаштво у ком одрастају те је рад на улици и стратегија преживљавања њих и њихове породице. Међутим у неким ситуацијама су деца и директно приморана на такав вид рада од стране трећих лица или чак чланова породице.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 02 јул 2017 20:32
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија