Кућа Добрих Вести

Login

Aкција АМСС бесплатног прегледа техничке исправности возила

Оцените овај чланак
(1 Глас)

amsssБЕОГРАД - Ауто-мото савез Србије, у сарадњи са Управом саобраћајне полиције МУП Републике Србије и Асоцијацијом техничких прегледа возила, организује од 19. - 24. јуна, традиционалну акцију “Исправно возило – безбедно возило“.


„АМСС традиционално у летњој сезони, позива возаче да бесплатно провере техничку исправност возила, на више од 100 линија техничких прегледа у преко 60 градова Србије. О значају ове акције најбоље говоре досадашњи подаци АМСС, да је кроз прегледе техничке исправности возила, који су обављени током протеклих неколико година у акцијама “Исправно возило – безбедно возило”, утврђено је да је готово свако треће прегледано возило било неисправно. Подсетимо, у претходној акцији, пред зимску сезону, неку неисправност је имало 39% питничких возила, а најчешћи кварови су били код уређаја за заустављање и то у 31% случајева, док се 36% односило на уређаје за осветљавање, односно 14% на уређаје за управљање. Ово је јединствена прилика да пред летња путовања проверите техничку исправност вашег возила, јер неисправно возило није безбедно ни за вашу породицу ни за друге учеснике у саобраћају“, рекао је председник Ауто-мото савеза Србије Мирко Бутулија.


Управа саобраћајне полиције ће током трајања ове заједничке акције, у редовним саобраћајним контролама обавештавати возаче да могу да бесплатно преконтролишу своја возила на пунктовима које је обезбедио АМСС. „Веома је важно да ову безбедносну акцију искористи што више возача, јер захваљујући новом начину евидентирања, од 1. јануара 2016. године, односно водјења увидјаја саобраћајних незгода са евидентирањем узрока, ми данас поуздано знамо да је техничка неисправност возила узрок 11,8% саобраћајних незгода у Србији. У више од 1.000 незгода у којима је најутуицајни фактор био техничка неисправност возила, живот је изгубило 70 лица“, рекао је Владан Николић, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције МУП РС.


Председник Асоцијације техничких прегледа возила Предраг Ђурђев је рекао да „досадашње искуство говори, да се очекује да ће се за бесплатну проверу техничке исправности возила највише интересовати и пријавити власници старијих аутомобила, који већ претпостављају да постоји неки квар на њиховом возилу. Упућујемо апел свим возачима, да одвоје време и одазову се овој акцији и бесплатно утврде да ли су њихова возила спремна за безбедан саобраћај“, рекао је још Предраг Ђурђев.


Адресе центара за преглед техничке исправности возила могу се пронаћи на сајту: amss.org.rs, фејсбук страни АМСС или позивом броја 1987, АМСС оперативног центра.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 20 јун 2017 22:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија