Кућа Добрих Вести

Login

Отворен позив за учешће на регионалној Balkan Green Academy 2020/2021

Оцените овај чланак
(2 гласова)

greenfondationnnnnnnBalkan Green Foundation, као део програма Balkan Green Ideas, организује прву Регионалну академију под називом Balkan Green Academy 2020/2021.

 

Академија састављена од модула који покривају три главна стуба: политике, економија и друштво, усмериће дискусију о стварним питањима која се односе на зелени одрживи развој у региону Западног Балканa, најавила је Траг фондација која учествује у спровођењу овог пројекта. 

 

Академија ће користити међусекторски и трансдисциплинарни приступ, подстичући дубинску изградњу знања, и истовремено ће комбиновати модуле који испитују перспективу политике, економски пословни приступ и друштвени утицај.

 

Главни циљеви Академије су:

 

– Промовисање принципа и вредности одрживе зелене политике повезане са економским, социјалним и политичким развојем друштава Западног Балкана (са посебним фокусом на Агенду 2030. и Зелену агенду за Западни Балкан)

– Стварање мреже активиста, организација цивилног друштва и предузетника који раде на одрживим зеленим иницијативама;

– Припрема локалних и регионалних актера да идентификују потенцијале у својим заједницама за стварање зелених и одрживих иницијатива и бизниса.

Академија се састоји из три сегмента (обавезна за све учеснике):

– Онлajн обука: од 26. до 30. октобра 2020.

– Менторске сесије за све полазнике: новембар 2020 – фебруар 2021.

– Припрема за национално такмичења Форум за зелене идеје : фебруар – април 2021.

 

Академија нуди:

 

– 28 места на Академији (2020/2021), првенствено за младе људима из руралних и урбаних подручја у земљама Западног Балкана и Грчкој, који поседују или намеравају да оснују мале, зелене одрживе бизнисе;

– Онлине модуле фокусиране на политику, економију и друштво, које ће водити признати европски тренери;

– Интерактивне сесије са гостима и стручњацима за #DesignThinking, #BusinessCanvas i #GreenSocietyPartnership;

– Менторске сесије и припреме за такмичење Balkan Green Ideas 2021,са ментором из региона и Европе; – Чланство у Green Academy alumni клубу, као дела Регионалне зелене мреже сачињене од предузетника, посредничких организација, локалних организација цивилног друштва, неформалних група и појединаца, као и других стручњака и релевантних актера из земаља Западног Балкана.

 

Регионална академија отворена је за учеснике (пре свега, младе жене и мушкарце из руралних и урбаних подручја који су власници или намеравају да оснују мале, одрживе зелене бизнисе) из Албаније, Босне и Херцеговине, Грчке, Косова, Црне Горе, Северне Македоније и Србије. Број места је ограничен на четири учесника по држави, а учешће у сва три сегмента обавезно је за све полазнике. Радни језик је енглески.

 

Позив је отворен до недеље, 16. августа до 23:59х, а пријавни образац за учешће на Академији можете попунити ОВДЕ.

 

 

Након што изборна комисија састављена од стручњака и тренера са Западног Балкана и из Европе прегледа пријаве, одабрани учесници биће обавештени о резултатима до 18. септембра, а затим и започети са припремама и читањем предложене литературе.

 

Извор: Траг фондација


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија