Кућа Добрих Вести

Login

Позив за подршку предузећима у дигиталној трансформацији

Оцените овај чланак
(0 гласова)

haneleЦентар за дигиталну трансформацију (ЦДТ) Привредне коморе Србије и ГИЗ-а отворио је могућност малим и средњим предузећима у Србији да конкуришу за израду бесплатне дигиталне мапе пута и стратегије дигиталне трансформације. Јавни позив отворен је до 2. октобра.

 

Примена дигитализације у процесу производње, руковођења пословањем, трговини или маркетингу постали су један од примарних услова конкурентности и успеха на иностраном, али и домаћем тржишту. Честа препрека малим и средњим предузећима у том процесу су разумевање и праћење трендова дигитализације. Како би им пружио подршку у томе ЦДТ је упутио овај јаван позив компанијама.

 

О пројекту

 

Пројект се спроводи у оквиру ширег пројекта подршке привреди у увођењу дигитализације, а циљ ове фазе пројекта је проналажење најбољег стратешког приступа и модела дигитализације који одговара конкретној компанији.

 

Овој фази пројекта претходила је обука прве генерације сертификованих консултаната за дигитализацију пословања малих и средњих предузећа, а 40 компанија изабраних на актуелном конкурсу добиће њихову бесплатну подршку за израду дигиталне мапе пута — документа који дефинише кључне области и кораке за дигиталну трансформацију у конкретној компанији, чија је сврха да се уз максимум ефикасности и минимум трошкова увођењем дигитализације унапреди пословање.

 

Избор компанија и додељивање сертификованих консултаната обавиће се у периоду од 2. до 9. октобра, а консалтинг о дигиталној мапи пута реализоваће се у наредна два месеца, током октобра и новембра.

 

Од 40 изабраних компанија за најмање 20 у наредној фази пројекта биће отворена могућност бесплатне израде дигиталне стратегије — стратешког документа који детаљно разрађује једну од приоритетних области дефинисаних у дигиталној мапи пута.

 

Све компаније које на овај начин добију стратегију дигиталне трансформације, квалификују се да уђу у наредну фазу пројекта — имплементацију технолошких решења у процесу дигитализације, чије ће суфинансирање омогућити ЦДТ.

 

Сва заинтересована мала и средња предузећа на овај конкурс се могу пријавити до 2. октобра попуњавањем упитника на следећем линку.

 

Више информација о самом конкурсу доступно је на веб страници Центра за дигиталну трансформацију.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКСПоследњи пут измењено субота, 22 септембар 2018 00:33

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија