Кућа Добрих Вести

Login

Међународни сајам лова и риболова

Оцените овај чланак
(1 Глас)

loviribolovdfdfdfНОВИ САД – Међународни Сајам лова и риболова биће отворен у среду, 3 октобра, док остале приредбе на Новосадском сајму публику дочекују од четвртка, 4. октобра.

 

Све манифестације се одржавају до недеље, 7. октобра.

 

На сајмовима ће наступити око 450 излагача који ће представити понуду у областима лова, риболова и туризма Дунавског региона, али и екологију и спорт у нашој земљи. Уз изложбену поставку у халама и на отвореном делу Сајмишта организују се конгресне активности и пословни сусрети, а учесници долазе из 20 земаља, Аустрије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Данске, Грчке, Индије, Израела, Мађарске, Малдива, Немачке, Норвешке, Португалије, Русије, Румуније, Србије, Словеније, Шпаније, Турске, Хрватске. Дипломатски дан, скуп амбасадора и представника дипломатског кора, биће организован на Сајму туризма, а очекује се долазак око 30 амбасада.

 

За посетиоце са купљеним улазницама организована је Поклон-игра, а све који дођу на „Лорист“ очекују атрактивни садржаји, несвакидашње промоције, попусти, новитети, такмичења и много забавног садржаја.

 

Породични дан је петак, 5. октобар. Генерални спонзор Међународних сајмова „Лорист“ је Ђенерали Осигурање Србија.

 

Добар поглед и бистро

 

Посетиоцима ће на Сајму лова и риболова бити доступни производи реномираних светских произвођача, а моћи ће да купе и ручно израђену опрему коју ће понудити занатлије. Излагачи су из Аустрије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Немачке и Србије. Биће изложено ловачко и спортско наоружање, пиштољи, револвери, ловачке пушке, карабини, ловачка муниција домаћих и страних произвођача, ваздушне пушке, ловачки ножеви, оптички нишани, двогледи, обућа и одећа за лов. Током Сајмова „Лорист“ произвођачи и дистрибутери ловачког наоружања и опреме, одобраваће специјалне попусте, а припремају и сајамске акције. Риболовци ће пред крај сезоне на „Лористу” сумирати резултате, излагачи ће продавати опрему по сниженим ценама. Наступиће и „ханд маде” произвођачи.

 

Обједињен наступ националних паркова Србије у Хали 1 представља прилику за упознавање са националним природним богатством, али и својеврсни увид у потенцијале за даљи развој и потребу очувања биљних и животњиских врста на тим подручјима. Посетиоцима ће бити представљена Фрушка гора, Тара, Копаоник и Ђердап, док ће Излагачи из Босне и Херцеговине презентовати Козару и Уну.

 

На Сајму лова и риболова неће изостати ни присуство Ловачког савеза Војводине, Риболовачког савеза Војводине, Националне асоцијације за оружје НАОС, као ни Јавног предузећа „Србијашуме“. У сарадњи са Бањалучким велесајмом на „Лористу“ ће бити и Ловачки савез Републике Српске.

 

На сваком кораку са вама и нама

 

Наступ на Сајмовима „Лорист“ Јавно предузеће „Војводинашуме“ ће искористити за презентацију ловног туризма, као и да представи стање и потенцијале лова и риболова у Војводини. Захваљујући њиховом присуству задовољни са Сајма отићи ће и љубитељи ловачких специјалитета. На традиционалну понуду могу да рачунају сви заинтересовани за лов и риболов у Хали 1. Туристичка понуда биће представљена у Хали „Мастер“, а еколошки аспект пословања тог јавног предузећа посетиоце очекује на штанду у Аули. У ловачким специјалитетима публика ће моћи да ужива у ресторану, односно ловачкој кући, на отвореном делу Сајмишта код хала 1 и 1а.

 

Крагујевачка „Застава оружје“ ће представити понуду домаћег тржишта, у којој ће се између осталог наћи најпризнатији ловачки карабини попут модела М07 „матцх“ или М808, стандардни карабини М70 и М85, ловачке пушке и полуаутомати, пиштољи из породице ЦЗ и ЕЗ, дакако и „тетејци“ и „дуге деветке“. „Застава оружје“ припрема посебне попусте поводом јубилеја, 165 година постојања.

 

У Аули и Хали 1 наћи ће се и бродови, чамци и друга пловила. Излагачи ће понудити и квадове, а на отвореном простору се органузује продајна изложба теренских возила.

 

Стрељана за посетиоце

 

У Хали 1 биће направљена стрељана у којој ће посетиоци моћи да се окушају у гађању из ваздушне пушке или лука и стреле, док ће купцима бити омогућено да испробају оружје које желе да купе. За професионалце ће бити организована и такмичења, а сви могу да рачунају на рекреативно пуцање. Радно време ће бити као и сајамско, од 10 до 19 часова. Стрељана ће бити обезбеђена са свих страна, за посетиоце је припрема „МП Тропиц”-, а све време биће присутни инструктори.

 

Ловци ће се на Сајму такмичити у кувању паприкаша, а биће организован и риболовачки котлић, у којем ће кулинарска умећа одмерити чарде.

 

Љубимци за све

 

Сајмове „Лорист“ обогатиће Изложба ситних животиња постављена у Хали 1а, док ће Берза бити организована у недељу, 7. октобра на отвореном простору. Организатори су Клуб одгајивача расне живине Нови Сад, и удружења за заштиту и одгој ситних животиња Нови Сад, одгајивача кунића „Оријашки шарац“ и одгајивача голубова превртача. У недељу, 7. октобра у Хали 6 Новосадскг сајма биће приређена и Изложба паса.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 28 септембар 2018 11:30
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија