Кућа Добрих Вести

Login

Компанија Вега ИТ инвестирала 200.000 евра у стартап Publitio

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ppublitioКомпанија Вега ИТ је уложила 200.000 евра у стартап Publitio.

 

Иако Publitio већ успешно послује, Вега ИТ је инвестирала у овај стартап у сврху остварења Публитио визије да постане лидер на пољу складиштења, обраде и сервирања свих врста медијског материјала.

 

Оснивачи компаније Вега ИТ верују да је, уз образовање, промоција и развој предузетништва у Србији најважнија ствар за просперитет наше државе. Такође, сматрају да није довољно да њихова компанија буде успешна него да мора постојати и пуно других успешних компанија, које се баве пружањем услуга и продајом сопствених производа, како би се подигао стандард живота у земљи у којој живимо.

 

Саша Поповић, оснивач компаније Вега ИТ, изјавио је: "Ми увек полазимо од тога ко су људи који воде неки бизнис и колико су они способни да пласирају производ на глобално тржиште. У овом случају смо били одушевљени и оснивачима Публитиа и њиховим производом. Верујемо да Немања и Вујадин, који су оснивачи Публитиа, могу да постигну невероватан успех са својим бизнисом, а ми ћемо се потрудити да им помогнемо у томе".

 

Коста Андрић, директор ICT Hub Venture, изјавио је: “Publitiо је наша прва инвестиција и стартап са којим смо започели сарадњу у јако раној фази развоја производа пре нешто мање од две године. Веровали смо у тим и јако смо срећни што сада добијамо снажног и угледног стратешког партнера који ће подржати даљи раст тима и развој производа”.

 

У Publitio је досад инвестирано 30.000 евра од стране ICT Hub Venture, који је први приватни инвестициони фонд у Србији за стартапе у раној фази развоја, и 80.000 евра од стране Фонда за иновациону делатност.

 

Publitio је стартап који омогућава да компаније које развијају њеб и мобилне апликације складиште и манипулишу фотографијама и видео фајловима на једноставан начин, без икаквог програмирања. Публитио има за циљ да поједностави корисцење "cloud storage” инфраструктуре кроз WEB и АPI решење које је Публитио тим развио и наставља да унапређује.

 

Вега ИТ је компанија која је у потпуности у домаћем власништву. Запослени у тој компанији су поносни на бригу о заједници у којој послују и сматрају да је у основи стабилног и јаког бизниса, снажна и развијена друштвена заједница. Њихова визија је стварање успешне компаније, чији успех ће им омогућити да свет око себе учине бољим местом за живот. Компанија је основана 2008. године са седиштем у Новом Саду, бави се развојем софтверских производа и успешно послује на тржиштима Велике Британије, Швајцарске, Немачке, Белгије и Холандије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 05 јул 2019 11:50

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија