Кућа Добрих Вести

Login

Бесповратна средства за развој предузетништва на југу Србије

Оцените овај чланак
(3 гласова)

RARARНИШ - Регионална развојна агенција Југ промовисаће програме подршке предузетништву у 2020., преко којег ће средства у износу од 850 милиона динара, биће стављена на располагање предузетницима, микро, малим, средњим и великим привредним субјектимаи задругама, чиме ће се постићи већа конкурентност српске привреде.

 

С обзиром на то да је један од основних циљева Владе Србије системска подршка сектору малих и средњих предузећа и предузетника, усвојена је Уредба о утврђивању програма и расписан „Програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте у 2020. години“, објашњавају у РРА Југ.

 

„Овим програмом се утврђују циљеви, намена средстава, финансијски оквир, правила за доделу бесповратних средстава и начин реализације програма“, истичу.

 

Бесповратна средства у износу од 150 милиона динара, намењена су за финансијску подршку новооснованим предузетницима, микро и малим привредним друштвима, регистрованим у Агенцији за привредне регистре најраније две године у односу на годину подношења захтева.

 

„Усвојеном Уредбом о утврђивању „Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме за 2020“. годину, Влада је обезбедила бесповратна средства у износу од 2.000.000.000 динара, како би се подстакле инвестиције привредних субјеката, проширила производња и ојачала конкурентност, а са основним циљем – отварање нових радних места.“

 

Јавни позиви су расписани. Програми се креирају у складу са потребама реалног сектора.

 

Промоција програма заказана је за данас у Регионалној привредној комори у 12 часова. Више информација о овим програмима можете добити у РРА Југ, или на телефону 018 515 447.

 

Извор: Нишке вести/Кућа добрих вести

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија