A+ A A-

ОКРУГЛИ СТО: "Могућности за активацију незапослених жена 45+ на тржишту рада"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

starijezeneererrererОкругли сто "Могућности за активацију незапослених жена 45+ на тржишту рада", ће бити одржан у уторак, 14. јуна 2022. године на Економском факултету у Београду, од 12 до 14 часова.

 

Да ли знате да су незапослене жене старије од 45 година по први пут препознате као теже запошљива категорија у Стратегији за родну равноправност за период 2021-2030 године?

 

Полазећи од овог охрабрујућег правног оквира, Удружење „Жене на прекретници“ организује округли сто на тему „Могућности за активацију незапослених жена 45+ на тржишту рада“, на којем ће се покушати одговорити на питања: какве могућности поменута Стратегија отвара, ко су и колико је незапослених жена, коме и како оне могу да се обрате за подршку и средства за (само)запошљавање.

 

На округлом столу ће говорити Јелена Жарковић (Економски факултет), Вања Златковић (Национална служба за запошљаваје), Радмила Марић (Kuhne+Negel),Марија Стошковић (Министарство привреде), Зорана Миловановић (Коалиција за развој солидарне економије) и Мима Перишић (Удружење „Жене на прекретници“).

 

Удружење вас позива да се прикључите дискусији и да на тај начин заједничким снагама, допринесете бољем положају жена 45+, коју чине четири женске организације, „Ларис“ из Чачка, „Путоказ“ из Крагујевца, „Миона“ из Александровца, и „Жене на прекретници“ из Београда.

 

Основни циљ „Мреже“ јесте допринос повећању запошљивости жена старијих од 45 година на територији Републике Србије, руководећи се принципима равноправности и антидискриминације.

 

Округли сто се одржава у оквиру пројекта „Јавним заговарањем до економског оснаживања жена 45+“, који подржава влада Швајцарске и ово је четврта дискусија овог типа, при чему су претходни организовани у Крагујевцу, Александровцу и Чачку.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 јун 2022 11:46

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани