Кућа Добрих Вести

Login

“Женски рецепт за кризу” у Крагујевцу

Оцените овај чланак
(7 гласова)

kragujevaccccКРАГУЈЕВАЦ – Криза и како из ње изаћи, нове стратегије развоја женског предузетништва главне су теме дводневне Међународне конференције “Женски рецепт за кризу“ која је почела данас у Скупштини града Крагујевца.

Скуп организује Удружење пословних жена „Визија“ Крагујевац, а покровитељи конференције су скупштина града Крагујевца, Клуб BPW Ниш и Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља.
Конференцију ће свечано отворити представници града Крагујевца, а међу првим говорницима биће Мади Шарма (Madi Sharma) представница Европског комитета за социјална и економска питања. Она ће говорити о жеснком предузетништву, искуствима и пројектима за нова запослења, најавили су организатори.
За први дан планирана је и дискусија на тему “Стари проблеми и нове стратегије” а уводно излагање даће Биљана Планић, председница Асоцијације пословних жена “Визија”.

Међу говорницима првог дана конференције биће и оснивачица и главна и одговорна уредница наше “Куће добрих вести” Агнеза Трпковски која ће причати на тему "Новинарство у служби грађана", кроз предузетничка искуства овог друштвено одговорног медијског пројекта. 
Горана Танасковић из чачанског Удружења пословних жена “Надежда Петровић” излагаће о неопходности едукације у предузетништву, док ће гошће из иностранства Габриела Апостолова (Gabriela Apostolova) и Славјанка Стојкова (Slavyanka Stoykova) чланице Асоцијације жена предузетница “Селена” из Бугарске представити пореску политику у Бугарској и идеје за правазилажење кризе.

О изазовима у женском предузетништву и другог дана конференције

Криза и како је превазићи, као и дискусија о стратегијама и програмима за развој женског предузетништва, теме су које ће обележити и поподневни део дана, а међу учесницама биће Пина Сабатино консултант и тренер за људске ресурсе из Италије, затим Весна Шиљачки, директор Института за родну равноправност Војводине , Паола Призи Мерљак, предузетница и новинарка агенције “Естро” из Италије која ће имати и посебну презентацију о Сицилији.

Предузетништво - Европски и национални примери

Другог дана планирана је дискусија на тему “Предузетништво: Европски и национални примери”, а Славица Митић Паолио, председница клуба BPW из Ниша говориће о улози језичке обуке у стицању билатералних односа. 

Подстицање омладинског предузетништва, женско предузетништво и како створити прилике тамо где их нема биће тема у наставку конференције, да би у поподневним часовима другог дана ове значајне међународне конференције, све било заокружено темом о стратегијама и програмима за помоћ женама. Планиран је и дијалог са Мади Шармом којој ће учеснице постављати питања у вези тема које их интересују.
О женском предузетништву у Црној Гори, како је најављено, у другом делу дана говориће Едита Даутовић из Удружења пословних жена Црне Горе, а Сања Николин директорица за развој и консалтинг "Мулти Сервис" доо о такође занимљивој теми – препрекама за развој предузетништва.
Конференција ће бити заокружена дискусијом на тему “Нови начини по питању равноправности”, а говориће Владанка Целић, власница модног бутика, као и Сандра Тошић, регионални директор компаније ОLМ из Сједињених Америчких Држава.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 21 март 2014 17:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија