Кућа Добрих Вести

Login

Фирме из Србије на сајму „Продекспо 2015“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ProdexpooooooБЕОГРАД – Фирме из Србије представиће се на Међународној изложби прехрамбених производа у Москви од 9. до 13. фебруара
Привредна комора Србије (ПКС) у сарадњи са Министарством привреде и Агенцијом за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) организује наступ 39 српских компанија из пољопривредно-прехрамбеног сектора на сајму „Продекспо 2015“.


Производни програм на московском сајму представиће произвођачи и прерађивачи воћа и поврћа, млека, сухомеснатих, кондиторских, пекарских производа, зачина и садница, најавила је ПКС.


Компаније из Србије већ традиционално учествују на једној од најугледнијих међународних изложби прехрамбених производа, а руски потрошачи све више препознају квалитет српских брендова. О томе говори и податак да је у прошлој години извоз прехрамбених производа премашио 307 милиона долара.


Ове године ПКС је организовала представљање најразноврснијег производног програма компанија и очекује се да ће изложба допринети успостављању нових пословних аранжмана са партнерима из Европе и света.


На сајму у Москви производни програм преставиће „Фрувела“ Лајкова, „Мини Пани“ Суботица, „Вино Калем“ Велика Дренова, „Генеза“ Кањижа, „Дестилерија Чолић“ Крагуејвац, „Нектар“ Бачка Паланка, „Ајтиен груп“ “ (ITN Group) Београд, „Монди Ламекс“ (Mondi Lamex) Краљево, „Банини“ Кикинда, „Златиборац“ Београд, „Пионир“ Суботица, „Алева“ Нови Кнежевац, „Мастер Фриго“ Београд. У оквиру националног штанда Србије, Покрајински секретаријат за привреду Новог Сада представиће компаније носиоце знака „Најбоље из Војводине“ – „Витамин Хоргош“, „Здраво органик“, „Житко“, „Винарија Ковачевић“, „Винарија Винум“, „Карлсберг Србија“ (Carlsberg), „Дијамант“.


На Продекспу учествују и Институт за ратарство и повртарство Нови Сад, као и компаније заинтересоване за добијање „Најбоље из Војводине“ – „Џем енд цели“ (Jam and Jelly) Ириг, „Новосадски сајам“, Нови Сад, „Сава Ковачевић“ Врбас, „Фриго Жика Соко“ Рума, „Сево“ Жабаљ и „Мара“ Сомбор. Међу излагачима су и Опште Удружење предузетника Општине Ариље и компаније „Фриго Јуниор“, „Дреновац Југотрејд“, „Номил Промет“, „Дар Продукт“, „Натурфруитс“, „Berry Frutico“.


„Продекспо“ је најутицајнија међународна изложба прехрамбених компанија, које желе да пласирају производе не само на тржишту Руске Федерације већ и целокоупног простора Заједнице Независних држава. Сваке године на овом сајму учествује више од 2.300 фирми из готово 60 земаља Европе, Азије, Африке, Америке и Аустралије.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 06 фебруар 2015 20:47
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија