Кућа Добрих Вести

Login

Предузетништво – шанса за нови почетак

Оцените овај чланак
(3 гласова)

sansa123БЕОГРАД - У Привредној комори Србије представљен је Пројекат за развој предузетништва „Шанса за нови почетак“ са циљем да подстакне предузетништво у Србији и охрабри људе да започну сопствени бизнис.


У наредних шест месеци биће одржано осам предузетничких сајмова у осам региона Србије, а прва три биће у Нишу, Крушевцу и Суботици до краја године. „Развој предузетништва представља основу опоравка привреде и носећу грану економског развоја земље. У Србији је неопходно радити на изградњи квалитетне и одрживе предузетничке традиције, јер без развоја и јачања приватног сектора нема укупног економско-друштвеног просперитета“, истакла је Видосава Џагић, саветница потпредседника Владе Србије у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе на презентацији пројекта која је одржана током ове седмице у ПКС.


На предузетничким сајмовима биће представљено око 200 предузетничких инцијатива, које су осмишљене на основу вишемесечног истраживања и у складу са специфичностима и потребама сваког региона у Србији, разврстаних по делатности и висини инвестиције. Учесници ће добити бесплатне савете и идеје о томе у које области могу потенцијално инвестирати, шта је све потребно за покретање бизниса и колика су почетна средства.


Предузетничке идеје и предузетничка искуства која ће бити представљена на сајмовима, треба да пруже посебну подршку радницима предузећа у реструктурирању, да им укажу на то како најбоље могу да искористе своје знање, искуство и средства, те да развијањем предузетничког духа обезбеде радно место за себе и чланове својих породица. Такође, овај пројекат је намењен и свима осталима који желе да се опробају у предузетништву и покрену сопствени бизнис“, објашњава Јелена Булатовић, извршна директорка Српске асоцијације менаџера (САМ).


Наташа Кецман, директорка Центра за услуге и посредовање ПКС подсетила је на нове сервисе које Комора нуди привредницима како би унапредили пословање. Бизнис инфо сервис, портал Пословање, базе понуде и потражње, подршка интернационализацији пословања компанија, само су неке од коморских услуга, рекла је Кецман.


„Шанса за нови почетак“ је пројекат који у наредних 18 месеци спроводи САМ са агенцијом DNA Communications и уз финансијску помоћ УСАИД. Подржали су га Министарство државне управе и локалне самоуправе, Привредна комора Србије, као и бројни локални партнери који се баве развојем предузетништва.

 

Више информација о пројекту налази се на сајту www.novasansa.rs

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 19 новембар 2015 21:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија