Кућа Добрих Вести

Login

Прилика за конкурисање са пројектима за иновативне производе

Оцените овај чланак
(3 гласова)

cosme16БЕОГРАД - COSME програм расписао је јавни позив за достављање предлога пројеката за производе базиране на иновацијама и модерном дизајну.


Јавни позив односи се на мала и средња предузећа која су у процесу комерцијализације прототипа оваквог производа, најавило је Министарство привреде.


Циљ је да се малим и средњим предузећима пружи подршка у фази раста, односно у фази пласмана новог иновативног производа на тржиште, смањи време потребно за пласман и повећа конкурентност малих и средњих предузећа на страним тржиштима.


На овај јавни позив могу да се пријаве мала и средња предузећа и из Србије, или конзорцијум формиран од стране малих и средњих предузећа, као и и универзитети, истраживачки институти.


Пријава се подноси електронски до 14. априла 2016 до 17 часова.


Подношење пријаве за средства из јавног позива врши се преко налога на Порталу за учеснике (Participants Portal) који компанија мора да отвори како би аплицирала за средства из COSME програма.


Линк за пријаву погледајте ОВДЕ.


Просечна вредност средстава по пројекту је од 800.000 до 1.000.000 евра, а поднослилац пројекта је у обавези да обезбеди суфинансирање од максимално 50 одсто укупне вредности пројекта.


Пријаве ће бити оцењиване од априла до јул 2016. године. Информације о компанијама којима су одобрена средства биће објављене у септембру 2016. године.


Потписивање уговора биће спроведено током периода новембар-децембар 2016. године.


Комплетан текст јавног позива и документација за пријава на јавни позив доступна је на линку Европске комисије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 јануар 2016 22:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија