Кућа Добрих Вести

Login

Позив за обуке за незапослене Роме и Ромкиње

Оцените овај чланак
(1 Глас)

romiedukacija16БЕОГРАД - Општина Звездара је кроз два пројекта финансирана од стране Европске Уније током 2015. године обучавала припаднике ромске заједнице за стручне послове и самозапошљавање.


Као наставак ових активности, свим незапосленим Ромима и Ромкиња и ове године упућен је позив за плаћене обуке. Такође, позив се односи и на предузећа која желе да приме Роме на једномесечне обуке у радном окружењу, најавила је општина Звездара.


Бесповратна средства за oбуку на раднoм месту намењена су незапосленим лицима ромске националности да кроз обучавање у реалном радном окружењу у оквиру предузећа стекну додатна знања и вештине за одређена занимања у циљу побољшања могућности за запошљавање.


Програм обуке на радном месту намењен је за највише 100 полазника ромске националности. Јавни позив траје до утрошка предвиђених средстава за ову намену односно испуњавања предвиђеног броја полазника.


Програм обуке на радном месту подразумева реализацију обуке у трајању од месец дана (минимум сто сати обуке).


Субвенција привредном субјекту по полазнику износи по 30.000 динара.


Незапослено лице римске националности има право на новчану помоћ за време трајање обуке у вредности од 80 одсто минималне зараде утврђене у јануару 2015. Године, однсоно 17.037 динара месечно, што ће бити основица за уплату осигурања за случај повреде на раду и професионалне болести.


Уколико постоје трошкови обавезног лекарског прегледа за учешће у обуци за одређена занимања, покривају се директним уплаћивањем надлежним службама из средства Пројекта.


Детаљан опис програма обуке на радном месту и правилима учешћа можете погледати на ОВОМ линку.

 

 

Учешће у обуци можете потврдити путем електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и на телефон: 011/26 20 944.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 јануар 2016 18:33
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија