Кућа Добрих Вести

Login

Национално удружење проценитеља Србије о инвестицијама из Кине

Оцените овај чланак
(3 гласова)

nupsfiksnaНационално удружење проценитеља Србије (НУПС), које промовише професију проценитеља у Србији и ради на сталној хармонизацији и имплементацији домаће регулативе са међународним стандардима, организује данас семинар с темом “Кина: домаће и стране инвестиције”.

 

Главни предавач је члан борда Међународног института за процену капитала (IIBV) и први човек фирме MG Valuation Рејмонд Моран (Raymond Моran) који има 34 година искуства у области процена и најкомпентентнији је да говори о вршењу процена и извештавања у Кини, Јапану, Сингапуру, Хонг Конгу и САД-у.

 

Фирма MG Valuation се бави проценама капитала у Европи, на америчком и азијском континенту, а Моран је дуго живео и радио у Кини и 15 година сарађује са кинеским и јапанским фирмама.

 

Како да Србија привуче инвестиције из Кине

 

Моран ће говорити о томе како да Србија привуче бар део од око 10 милијарди долара, колико се процењује да из Кине годишње стиже у Европу кроз инвестиције, туризам и финансијско тржиште, као и о културолошким изазовима с којима се пословни људи срећу у пословању са кинеским партнерима.

 

Моран је потпредседник америчког удружење проценитеља American society of appraisers (АSА), члан канадског удружења CICBV као и MRICS-а професионалног удружења које акредитује проценитеље за земљиште, капитал и некретнине широм света. Дипломац је Hofstra универзитета са Лонг Ајланда у америчкој држави Њујорк и чест предавач и аутор бројних студија на ту тему, објављених широм света.

 

На данашњем семинару намењеном проценитељима у Србији говориће у име НУПС-а и Владислав Илић, који је одрастао и завршио студије у САД-у, где је стекао и велико искуство радећи са проценитељима, консултантима и агентима у међународним компанијама Forton Internacional, Cushman&Wakefield и другим.

 

Стручни семинари за проценитеље 

 

НУПС планира да организује још четири семинара – два од септембра и два наредне године на енглеском језику да би домаћи проценитељи стекли одговарајуће критеријуме на путу ка међународним сектификатима у тој професији.

 

                                  NUPS

 

Циљ тих семинара је унификација знања, техника и искустава у намери да се професија проценитеља подигне на завидни ниво у Србији и тиме буде препорука домаћим и страним инвеститорима, рекла је председница Управног одбира НУПС-а Весна Стефановић на конференцији за новинаре у просторијама Националног удружења у Београду.

 

НУПС постоји од 2006. године и броји око 150 чланова у Србији који се баве проценом некретнина, капитала, машина и опреме. Удружење је најбитнија спона за континуирану едукацију својих чланова и оно објављује последња издања међународно признатих стандарда ЕVS и IVS на српском језику.

 

НУПС је члан ТЕGоVА паневропског удржења професионалних тела на тржишту процене непокретности и заступа интересе 61 тела из 33 земље.

 

Од прошле године НУПС је члан IIBV са седишетм у Торонту у Канади која, као водећа глобална организација професионалних проценитеља, нуди едукацију и промоцију професионалних стандарда и етичких кодекса уз размену информација и подстицање међународне сарадње проценитеља широм света.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 25 мај 2016 11:05
Мирјана Калинић Шакотић

Мирјана Калинић Шакотић је Београђанка, свршени матурант XII београдске гимназије и

дипломац међународног смера Факутета политичких наука. Током средње школе одлучила сам да се бавим писањем, следи упис на студије и дугогодишња пракса у новинарству. На жалост, у радној књижици је забележено само последњих 15 година рада, остало дугујем своm ентузијазму и упорности током дугих година хонорарисања. Своје почетке интересовања за новинарство дугујем данима проведеним на новинарској пракси у Београдској хроници осамдесетих година прошлог века, затим ,,пискарању” за многе, тада, популарне листове за младе, затим раду на телевизији Студио Б, да би се с почетком овог века обрела у Новинској агенцији Тан југ. ,,Кућа добрих вести” је нешто ново и обећавајуће, зато сам одлучила да се прикључим том пројекту.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија