Кућа Добрих Вести

Login

Цумтобел група планира ново запошљавање

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zumtobel232323БЕОГРАД - Аустријска компанија Cumtobel grupa (Zumtobel Group), која је уз подршку Привредн коморе у Београду основала регионални Центар за пројектовање осветљења, у наредном периоду запослиће до 50 дипломаца, најавили су представници те компаније у разговору са Марком Чадежом председником ПКС.


Центар за пројектовање осветљења у Београду, једног од светски познатих произвођача најмодерније лед расвете тренутно запошљава 14 младих електроинжењера и архитеката, који су се пре четири месеца пријавили на конкурс, објављено на сајту Привредне коморе Србије.


Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије истакао је подршку националне асоцијације српске привреде свим будућим пројектима Cumtobel и осталих компанија које запошљавају младе стручњаке и омогућавају им усавршавање. Пројекат је почео донацијом најмодерније ЛЕД расвете за једну улицу у Београду и две у Нишу, почетком 2016. године, као и паметних оперативних система, који су знатно унапредили функционисање инфраструктуре на тим градским саобраћајницама.


„Пре четири месеца у Привредној комори Србије позвали смо младе људе да се укључе у отварање регионалног пројектног центра, који је сада прерастао у центар који из Београда покрива пројекте у 32 земље и планира ново запошљавање младих, да би могао да одговори на захтеве тржишта Србије, Црне Горе, Турске, земаља Централне Азије – Јерменије, Грузије, Азербејџана, Туркменистана, Таџикистана, Узбекистана, Киргистана и Казахстана“, указао је Чадеж. Председник ПКС уверен је да ће се компанија Цумтобел даље развијати и да ће заузети место у самом врху најзначајнијих фирми које послују у Србији.


Брзина којом је Центар за дизајн у Београду постао оперативан, захваљујући тиму младих стручњака који су у веома кратком року усвојили знање и примењују га у пројектима, у потпуности је оправдала одлуку да компанија прошири пословање у Србији, каже Саша Јелача, представник Cumtobelа. Компанија Cumtobel преместила је регионални центар у Београд, централно место региона у којем аустријска група послује, али је то учињено и због квалитетних кадрова који говоре стране језике. Он је захвалио Привредној комори Србије на великој подршци у отварању Центра за пројектовање осветљења и ангажовању младих кадрова.


Првобитни план да Центар постане оперативан за пола године је премашен и у томе се успело у знатно краћем року. „Из центра у Београду подржаваћемо пројекте које реализујемо у Мађарској, Чешкој, Словачкој, Хрватској, Румунији, Бугарској и другим земљама региона", рекао је Јелача.


„Тренутно имамо 14 запослених а планирамо у наредном периоду да запослимо до 50 младих људи, у складу са развојем тржишта и проширења продаје“, истакао је Јелача и додао да је од ове године компанија проширила тржиште у великом броју земаља.


Млади архитекта компаније Cumtobel Миона Здравковић, говорећи о свом искуству, навела је да се за посао пријавила на конкурс који је објавила ПКС, као и да је веома задовољна начином рада и могућностима које има.


Њен колега Ђорђе Кристивојевић који је завршио Електротехнички факултет такође је рекао да је задовољан и да је све како је очекивао. "Екипа је одлична и задовољан сам што већ могу да применим знање које имам будући да је центар са радом почео пре скоро два месеца", рекао је он.


Cumtobel group из Дорнбирна, од породичне фирме основане 1950. године, постала је интернационална компанија, једна од водећих у области иновативних решења за расвету и производњу пратећих компоненти. Групација је излистана на бечкој берзи (АТX) и тренутно запошљава 7.234 радника, а у 2014. години је остварила обрт од 1,3 милијарде евра (ЕБИТ 41,1 милион евра). Cumtobel група поседује 14 производних погона на четири континента и продајне објекте у око 90 земаља.

Компанија се константно шири преузимањем других брендова, а 2006. је изашла на берзу.

Највећи појединачни акционар је и даље породица Cumtobel са 35 одсто акција.

 

Извор: Привредна комора Србије/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 24 јун 2016 21:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија