Кућа Добрих Вести

Login

Центар малог бизниса у Крагујевцу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

binisrs45445КРАГУЈЕВАЦ  - У оквиру пројекта реформисане Привредне коморе Србије, у Крагујвацу је почео са радом Центар малог бизниса.

 

Како је конференцији за медије, истакао председник ПКС Марко Чадеж, реч је о првом центру, какви ће бити формирани и при другим регионалним привредним коморама у Србији. Ту ће сви који покрећу мали бизнис моћи да добију све потребне информације, што је посебно важно за људе који као технолошко вишак остају без посла.


Они ће ту добити савет како најбоље да уложе своју отпремнину и како да дођу до додатних средстава од државе и банака, како би обезбедили одржив посао.


Председник Регионалне привредне коморе Крагујевца Предраг Лучић је навео да тај центар доноси две додатне вредности. Прва је та што ће почетницима у бизнису бити доступне све информације којима раполаже ПКС преко својих представништава, а друга што ће центар бити меридијан и повезивања. Центар је мешавина стартапа и инкубатор малог бизниса. Комора ће првих годину дана пратити нова предузећа, а она за то време неће морати да плаћају чланарину.


Он је додао да ће се поред радника Фијата који су остали без посла, појавити још један број технолошког вишка из преузећа у реструктурирању и због тога је овакав корак био потребан. Чадеж је додао и да ПКС преговара са Сименсом о могућности да преузме један део радника који су у Фијату остали без посла.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 29 јул 2016 11:19
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија