Кућа Добрих Вести

Login

Aлжирска привреда – стање и перспективе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

DSCF3671343434Друштво пријатеља Алжира, у сарадњи са Библиотеком града Београда, организује у четвртак, 26. јануара 2017. године, са почетком у 19 часова, предавање „Алжирска економија – стање и перспективе“, којe ће одржати Зоран Малић, менаџер за пословни развој у предузећу SGS у Београду.


У оквиру различитих државних органа, Зоран Малић се више од 20 година бавио билатералном економском сарадњом са земљама Азије, Африке, Европе и Далеког истока. Сада се анализом страних тржишта бави у предузећу SGS Београд, у фунцији подршке српском извозу.

 

SGS Београд је део швајцарске SGS групе, водеће светске компаније у области контроле, испитивања, мониторинга и сертификације. Група послује од 1878. године, запошљава 85.000 стручњака у 1800 представништава и сопствених лабораторија широм света.

DSCF314845454

 

Друштво пријатеља Алжира, основано 2002. године, окупља многобројне пријатеље Алжира из наше земље, као и бројне пословне људе и дипломате који су радили у овој земљи. Кроз различите активности, Друштво настоји да помогне сарадњу између две земље у многим областина, и допринесе јачању и развоју политичких и економских односа са пријатељским Алжиром.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 24 јануар 2017 19:47
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија