Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатно предавање: "Причајмо о менталном здрављу"

Оцените овај чланак
(3 гласова)

mentalnozdravljejejjeerererereПоводом Светског дана менталног здравља, који се обележава 10. октобра, организујемо бесплатно онлине предавање „Причајмо о менталном здрављу.“

 

Предавање ће бити одржано онлајн, у понедељак, 12. октобра са почетком у 19 часова а организује га Оли Психолошко-едукативни центар.

 

Предавачи су: психотерапеути Оливера Грчић, Филип Стојковић и Розалија Секулоска

 

Пријаву за предавање можете попунити на линку ОВДЕ.

 

 

Као ни физичко, ни ментално здравље није циљ који се постигне реализацијом одређених активности и тада је ту увек и коначно. Рад на менталном здрављу је стални процес, са успонима и падовима током живота. Како не постоји јединствена дефиниција менталног здравља, на овом предавању, Оливера, Филип и Розалија, из свог искуства у раду са људима као психотерапеути, причаће са вама шта значи бити ментално здрав и одговарати на ваша питања како бисмо заједно што боље разумели шта је то ментално здравље.

 

Пренеће вам који су то најчешћи проблем са којима се људи суочавају и због којих долазе на психотерапију и шта можемо сами да учинимо за наше ментално здравље. Како је психотерапија “дискретни херој” у очивању менталног здравља и подизању свести о његовом значају, део предавања посветићемо и томе шта је психотерапија, коме је намењена, како да изаберемо терапеута када се одлучимо на тај корак, како то све почиње, да ли постоји најбоља психотерапија и потрудићемо се да одговоримо на сва васа питања која будете имали на тему психотерапије.

 

Неће заобићи ни онај, не баш једноставан, лак и брз процес у терапији и постизању и очувању менталног здравља – а то су промене. Како се мењамо и како утичемо на промену окружења, зашто су промене споре или се тешко одлучујемо на њих, које су то потребе људи и емоционални развојни задаци које решавамо како бисмо очували своје ментално здравље.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија