Кућа Добрих Вести

Login

Будућност је стигла – шта желе данашњи дигитални купци?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Fotografijaааааааа5555У домену малопродаје, компаније широм света мењају своје пословање стапањем дигиталних и физичких активности у јединствено, повезано, искуство. Актуелну револуцију у малопродаји покрећу многобројни и разноврсни подаци и примена вештачке интелигенције (АI).

 

Уз помоћ таквих решења запослени имају детаљне увиде у жеље и навике купаца, па данашњим „дигиталним купцима“ могу да понуде више персонализованих понуда, те да предвиђају њихове жеље, и подстичу куповину на начин који је много тачнији него икада пре.

 

Управо о овим темама је било речи на скупу Microsoft Retail and FMCG Industry Talk, одржаном у Београду oвог месеца, и усредсређеном на начине на које компаније могу користити иновације у циљу оптимизације пословања, потрошачког искуства (програми лојалности, масовна персонализација, препознавање), продаје и маркетинга (укључујући прогнозу тражње), позиционирања (управљање рафовима, оптимизација у продајним објектима) и логистике (управљање магацином, проток инвентара).

 

У све мобилнијем и технолошки освешћеном свету, дигитална трансформација покрец́е најновије тенденције у индустрији малопродаје и доноси решења која могу да одговоре на изазове тржишта које се непрекидно мења. На тај начин се обезбеђује персонализовано искуство за кориснике, било у продајним објектима или на мобилним уређајима.

 

Приказана решења заснована на савременим Microsoft технологијама већ увелико мењају корисничка искуства широм света. Од паметних рафова у малопродајном ланцима, где купци информације о ценама, промоцијама и нутритивним вредностима добијају путем интерактивних екрана, до решења која су заснована на вештачкој интелигенцији и машинском учењу, а која аутоматизују управљање лагерима, или смањују комплексност и ризик управљања ланцем набавке.

 

„Наша Microsoft Azure cloud--платформа нуди алате и сервисе засноване на машинском учењу и вештачкој интелигенцији, примену концепта Internet of Things као и обједињавању велике количине података, – те може да понуди свеобухватан приступ развоју и понуди решења за све пословне операције“ – истакао је Мирослав Аничић, Cloud specialist у компанији Microsoft.

 

Microsoft партнерима нуди решења и у области онлине-маркетинга, па тако, примера ради, „.Нет“ технологија данас омогућава креирање профила идеалног купца, дефинисање његове заинтересованости за акцијске понуде и промоције или најновије геџете, као и да се у потпуности идентификују његове потребе и обезбеди најбоље корисничко искуство.

 

На скупу Microsoft Retail and FMCG Industry Talk закључено је да се Индустријска револуција 4.0 већ увелико одвија и утиче на трговце да размишљају о другачијим приступима и напреднијим решењима у малопродаји. Поред производње и финансијских услуга, она тренутно највише утиче управо на индустрију малопродаје и робе широке потрошње.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 30 март 2019 23:13

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија