Кућа Добрих Вести

Login

И у Србији Microsoft Office 365 бесплатан за невладин сектор

Оцените овај чланак
(9 гласова)

majkrosoftБЕОГРАД - Компанија Мајкрософт (Microsoft) недавно је објавила глобалну доступност Office 365 пакета за непрофитна удружења, као и квалификоване невладине организације (НВО) у оквиру свог програма за донацију софтвера.

Овај програм донација до јула 2014. године биће доступан у укупно 90 земаља широм света, а од 10. децембра постао је доступан за невладине организације у Србији.
Microsoft Office 365 за непрофитне и невладине организације омогућава бржи и једноставнији рад ових удружења, пружајући им приступ најсавременијим сервисима, скројеним управо по њиховим потребама које укључују:

Могућност приступа информацијама са било које локације: Office 365 за непрофитне организације омогућава приступ документима независно од локације захваљујући Office апликацијама прилагођеним за рачунар, смарт телефон или таблет уређај.

Једноставну сарадњу: Непрофитним организацијама је омогућено да лако раде заједно унутар организације, користећи Office апликације путем електронске поште, заједничког календара, као и међусобног коришћења докумената и видео конференције.

Једноставну ИТ примену: Office 365 за непрофитне организације пружа администраторима могућност једноставног приступа контроли и приликом инсталације програма Office 365, не захтева деинсталацију претходних верзија овог програма.

Поузданост и савременост: Office 365 за непрофитне организације омогућава организацијама да троше мање времена на ИТ одржавање, обезбеђујући приступ најсвежијим технологијама које су једноставне и лаке за употребу. И Office 365 за непрофитне организације је финансијски подржан од стране водећих безбедносних фактора у индустрији и има 99.9 процената гаранцију на савременост.

Уз Мicrosoft Office 365 до ефикаснијег невладиног сектора

“Непрофитним и невладиним организацијама донирамо приступ најбољим Мicrosoft алатима базираним на Cloud технологији који подстичу продуктивност и сарадњу. На тај начин, захваљујући овим решењима, омогућена је оптимална организација и потрошња ресурса, што заузврат омогућава више времена за борбу усмерену ка бољем образовању, одрживом развоју животне средине, повећавању писмености, као и искорењивању болести“, рекао је Жан-Филип Куртоа, председник међународног сектора Мајкрософт-а.

“Иако непрофитне организације послују на исти начин као и остала удружења и компаније, оне се често суочавају са мањком средстава за увођење нових технологија. На тај начин, донација Office 365 пакета им пружа могућност да буду ефективнији и ефикаснији у послу који обављају.”
„Донирањем софтвера имамо за циљ да помогнемо друштвено ангажоване непрофитне организације у Србији, као и широм света, да остваре своју мисију, тако што ћемо им обезбедити приступ најновијој технологији, знањима и другим ресурсима који им могу бити од помоћи“, додала је Тања Татомировић, задужена за односе с јавношћу и програме друштвене одговорности у Мајкрософту у Србији и Црној Гори.

За више информација погледајте следећи линк: http://www.microsoft.com/about/corporatecitizenship/en-us/office365-for-nonprofits/#

Допринос развоју међуетничке толеранције

Током прошлогодишње донације у Србији, компанија Microsoft донирала је софтвер у вредности од 47.132 америчких долара Фонду Б92. Представници овог Фонда изјавили су да је Мicrosoft пруживши подршку реализацији пројекта „Ре:генерација“, чији је главни циљ повезивање младих у региону у борби за побољшање њиховог положаја у друштву, допринео развоју међуетничке толеранције међу младима у региону Западног Балкана, као и охрабривању младих да се енергичније укључе у решавање питања од значаја за њихов положај у друштву.
Програм донација Office 365 пакета наставља тридесетогодишњу традицију компаније Мајкрософт у помагању невладином сектору. Мајкрософт је само у току 2013. године донирао више од 795 милиона америчких долара у виду новца, софтвера и услуга за 70.286 непрофитних удружења у више од 15 земаља широм света. Укупна вредност софтверских донација невладиним организацијама у Србији била је око 250.000 америчких долара за годину дана, док је само током октобра и новембра ове године донирани софтвер достигао вредност од око 100.000 америчких долара.
Све непрофитне и невладине организације заинтересоване да се укључе у програм донације Мicrosoft Office 365 пакета могу проверити могућност учешћа на сајту: www.microsoft.com/office365nonprofits.
Све информације везане за миграцију ресурса се могу пронаћи ОВДЕ.
Домаће невладине организације могу се јавити компанији Мicrosoft у Србији за више информација о реализацији програма софтверских донација.
У истраживању које је спровела невладина организација TechSoup Global, партнер Мајкрософта на глобалном нивоу, непрофитна удружења су истакла да су четири највеће предности пословања у облаку лакша ИТ администрација (79%), уштеда новца (62%), побољшана сарадња (61%), као и сигурност података (54%).

С обзиром на све веће изазове са којима се сусрећу непрофитне организације широм света, потребно је омогућити да ова удружења у потпуности искористе све предности напредних Cloud технологија које омогућавају спровођење битних друштвених промена и напретка у свету, саопштила је компанија Мајкрософт.

                                                                                                         Извор: Кућа добрих вести/Мicrosoft


Последњи пут измењено субота, 14 децембар 2013 00:08
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија