Кућа Добрих Вести

Login

Шта нас мотивише?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

motivacijcjcjcjjcМотивација је оно што нас покреће на одређену акцију. Неопходно је да ми као лидери утичемо на мотивацију наших запослених.

 

Потребно је да осмислимо којим запосленима ћемо доделити које задатке, на који начин, како ћемо им дати фидбек и прилагодити награде.

 

Постоје многе тероије о мотивацији, а већина њих истиче неколико кључних фактора, који нас доминантно покрећу: потреба за успехом, потреба за припадањем, потреба за сигурношћу, потреба за моћи.

 

Постигнуће

 

Особе које мотивише потреба за успехом захтевају изазове и динамику. Овај тип воли да буде ангажован и користан, да стално превазилази препреке и разрешава ситуације, као и да има сталан осећај продуктивности. Захтевају јасан фидбек – похвалу за постигнуте резултате, као и смернице за оно што је потребно да унапреде.

 

Припадност        

 

Особе које мотивише осећај припадности преферираће рад у тиму. Способни су да створе јаку конекцију са другим запосленима. Овај тип има потребу за јаким припрадањем тиму и добрим међуљудским односима. Оно што је изазов у раду са њима, јесте постојање могућности да избегну конфликте зарад очувања добрих односа, због чега дугорочно могу бити незадовољни.

 

Сигурност

 

Тип особа мотивисаних сигурношћу углавном је стрпљив, прорачунат и ретко се жали. Главни фактор њихове продуктивности је сигуран и стабилан посао, јасне иснтрукције и поштовање процедура. Када је реч о фидбеку, прихватиће свако мишљење и савет, уколико не изазивају осећај угрожености.

 

Моћ

 

Овај тип особа воли контролу, статус и дисциплину. Уживају јак такмичарски дух и најбоље ће се осећати када су у улози предводника. Задаци који ће њих мотивисати су они у којима имају прилику да делегирају задатке, дају своја мишљења о различитим ситуацијама и износе идеје другима. Воле јавне похвале, посебно за постигнуте резултате.

 

Извор: Ekonomski.net


Последњи пут измењено четвртак, 28 фебруар 2019 14:31

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија