Кућа Добрих Вести

Login

Избори 7. новембра, Дивац једини кандидат за председника ОКС

Оцените овај чланак
(0 гласова)

okssokssednicaБЕОГРАД - Изборна Скупштина Олимпијског комитета Србије одржаће се 7. новембра и једни кандидат за председника у новом мандату до Олимпијских игара у Рио де Жанеиру 2016. је садашњи први човек ОКС Владе Дивац.


На данашњој седници Председништва ОКС, утврђене су и листе кандидата за органе Олимпијског комитета Србије. За десет чланова Извршног одбора ОКС, кандидовано је 15 представника националних савеза олимпијских спортова: Драган Вуксановић председник Рагби савеза Србије (рагби ће се у Рију вратити у олимпијску породицу у којој је био 1900. у Паризу, 1908. у Лондону, 1924. у Антверпену и 1924. у Паризу),  Драган Достанић председник Бициклистичког савеза Србије, Миливоје Илић председник Биатлон савеза Србије, Веселин Јевросимовић председник Атлетског савеза Србије, Зоран Калинић председник Стонотениског савеза Србије, Зоран Лаковић генерални секретар Фудбалског савеза Србије, Велимир Марјановић председник Рукометног савеза Србије, Здеслав Милинковић председник Удружења за медицину спорта Србије, Мирко Нишовић председник Кајакашког савеза Србије, Ненад Петковић генерални секретар Стрељачког савеза Србије, Драган Радосав председник Пливачког савеза Србије, Велибор Совровић председник Ватерполо савеза Србије, Борис Стојнић председник Боб савеза Србије, Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије и Зоран Ћендић генерални секретар Теквондо асоцијације Србије.
За три члана Надзорног одбора кандидовано је девет представника савеза: Светисла Вукмирица (Џудо савез Србије),  Душан Вулевић (Атлетски савез Србије), Слободан Ђенадић (Кајакашки савез Србије), Миљкан Карличић (Спортски савез Србије), Александар Матковић (Стонотениски савез Србије), Борислав Перовић (Рукометни савез Србије), Марјан Рнић (Фудбалски савез Србије), Петар Роквић (Бициклистички савез Србије) и Марко Стефановић  (Ватерполо савез Србије).
Ђорђе Вишацки, генерални секретра ОКС, поднео је извештај о раду ОКС у циклусу Лондон 2012. који обухвата комплетне програме ОКС, програме Олимпијске солидарности, сва међународна такмичења, као маркетинше и остале активности у периоду 2009 - 2012. Председништво је прихватило овај извештај и упутило га Скупштини ОКС усвајање.
Председник Комисије за Програмска питања Небојша Илић обавестио је о закључцима са последњег састанка Комисије. Председништво је усвојило стручни извештај за Лондон 2012. Оцењено је да су Олимпијске игре у Лондону биле успешне имајући у виду напредак у броју освојених медаља (укупно четири, златна, сребрна, и две бронзане) и посебно већи број остварених пласмана у првих десет (три четврта места, два шеста, три седма, једно девето, пет десетих и још два пласмана у четвртфинала тениског турнира), као и већи број квалификованих спортиста за ОИ Лондон.       
Усвојена је и коначна бројчана пријава за зимски ЕЈОФ од 17. до 22. фебруара 2013. у Брашову (Румунија). Србија ће представљати шесторо спортиста и четири службена лица, у три спорта (алпско скијање, биатлон, смучање на дасци).
Председник Спортске комисије Никола Куљача обавестио је о састанку шефова мисија за Медитеранске игре Мерсин 2013. Изградња и адаптација објеката реализује према предвиђеном плану, да ће спортисти бити смештени на више локација, што ће представљати својеврсни изазов за организацију мисије и скренуо је пажњу да ће број службених лица у мисијама националних олимпијских комитета са 55 бити смањен на 33 процената у односу на број спортиста.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 30 октобар 2012 15:29
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија