Кућа Добрих Вести

Login

Милица Мандић са будућим шампионима

Оцените овај чланак
(0 гласова)

milicamandicsasportistimaБЕОГРАД -  У оквиру програма „Дружење са шампионима“, олимпијско искуство са младим спортистима који се припремају за зимски Олимпијски фестивал младих Европе (ЕЈОФ)  поделили су олимпијска шампионка Милица  Мандић и њен тренер Драган Јовић.

Млади спортисти, који ће представљати Србију на ЕЈОФ у Брашову (Румунија), од 17. до 22. фебруара идуће године били су на заједничким припремама у Боеграду, а уз  редовне тренинге, прошли су  све неопходне здравствене прегледе и психолошка тестирања у Републичком заводу за спорт и медицину спорта. Биле су организоване и културне и образовне  радионице, предавања, али и дружења. Учили су о олимпизму, олимпијским вредностима и историји олимпијског покрета у свету и код нас.
- Веома ми је драго што сам имала прилику да искуство поделим са спортистима које тек чекају велика такмичења. Рекла сам им да морају да верују у себе и успех, јер без тога не постоји шанса да дођу од остварења циља - рекла је Милица Мандић.  
Од десеторо спортиста који су били на овим припремама, Страхиња Станишић, Марко Стевовић, Вања Старчевић, Виктор Раковић (алпско смучање), Лука Радивојевић (смучање на дасци), Џенис Авдић, Ајла Џековић, Сара Лучић (биатлон), Ален Махмутовић и Мирсад Пејчиновић (нордијско трчање), у Брашову ће Србију представљати шесторо који испуне критеријуме Олимпијског комитета Србије. Страхиња Станишић и Џенис Авдић већ иза себе имају искуство са првог ЕЈОФ у Инсбруку 2012.
Председник Спортске комисије ОКС Никола Куљача рекао је:
- Желели смо да их окупимо на једном месту, да се упознају и осете као тим, пре него што крену на такмичење. Нешто слично ОКС је први пут радио пред прве Олимпијске игре младих у Сингапуру 2010. и то се показало као сјајно искуство. Читав појекат ОКС за Сингпур одлично је оцењен од стране Међународног олимпијског комитета (МОК) и као студија налази се у Истраживачком центру МОК.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 28 октобар 2012 20:25
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија