Кућа Добрих Вести

Login

Услуга еВртић и у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vrticvgfgfggfgfgУслуга електронске пријаве деце у предшколске установе - еВртић активна је у свих 17 предшколских установа у Београду, саопштено је из владине Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

 

“Приликом коришћења ове електронске услуге аутоматски се прибављају неопходни подаци из матичне књиге рођених, Централног регистра обавезног социјалног осигурања и евиденције пребивалишта, тако да родитељи не морају да достављају ни један документ приликом уписа детета, нити да одлазе ни на један шалтер”, наводе из Канцеларије.

 

Услуга еВртић је намењена родитељима који су држављани Србије, а поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин.

 

“За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију којом доказује наведени статус лично у предшколску установу. Препорука Канцеларије за ИТ и еУправу свим предшколским установама, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, јесте да се родитељима омогући да електронским путем доставе ову документацију”, наведено је.

 

Извор: Е управа/Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија