Кућа Добрих Вести

Login

Награда за достигнућа у 2015. години

Оцените овај чланак
(2 гласова)

inovationБЕОГРАД - Град Београд додељује награде за дело које представља највредније достигнуће у уметности, науци, медицини, архитектури и урбанизму, пољопривреди, новинарству, образовању и спорту.

 

Награда Града Београда додељује се и за херојско дело, за дугогодишњи рад и трајан допринос развоју града Београда, и за изузетан допринос у реализацији догађаја од значаја за град Београд, најавила је Привредна комора Србије.

 

Привредна комора Србије подржава ствараоце у Србији и позива их да се пријаве на конкурс, јер је мисија ПКС и да шири породицу оних који су спремни да активно учествују у унапређењу нивоа технолошког развоја Србије и допринесу њеном путу ка Европској унији, каже саветник у ПКС др Даница Мићановић, члан Комисије града Београда у области науке.

 

Награда се додељује појединцу или групи за заједничко дело, с тим да награду може добити аутор који има пребивалиште на територији града Београда најмање годину дана, под условом да је дело постало доступно јавности први пут на територији града Београда у периоду од 1. јануара до 31. децембра 2015. године (не односи се на Награду Града Београда за дугогодишњи рад и трајан допринос развоју Београда).

 

У једној години додељује се највише 19 награда. Право предлагања кандидата за награду имају правна и физичка лица. Предлог се доставља у писаној форми, са образложењем и назнаком награде за коју се кандидат предлаже (уметност, наука, медицина, архитектура и урбанизам, пољопривреда, новинарство, образовање, спорт, херојско дело, дугогодишњи рад и трајан допринос развоју града Београда, специјално признање за изузетан допринос у реализацији догађаја од значаја за град Београд).

 

Рок за подношење предлога за доделу Награде Града Београда је 20. фебруар 2016. године.

 

Одлуку о додели Награде Града Београда доносе одговарајуће комисије које је именовала Скупштина Града Београда. Пре доношења одлуке о награди, листа предложених кандидата који испуњавају услове објављује се у дневним листовима најкасније до 15. марта 2016. године.

 

Више о самој награди на линку Услови о додели Награде Града Београда за 2015. годину.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено недеља, 17 јануар 2016 17:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија