Кућа Добрих Вести

Login

Вечерас почиње ЕХIT који ће пропратити бројни инострани медији

Оцените овај чланак
(3 гласова)

exitfest.orgggggg11111122222НОВИ САД - Већ више од десет година, Туристичка организација Србије (ТОС) кроз све своје промотивне активности у иностранству интензивно промовише наш најпознатији музички фестивал EXIT у Новом Саду, који се ове године од 7. до 10. јула на Петроварадинској тврђави.


Први кампери већ су пристигли у Нови Сад, град је крцат туристима, бине су увелико у изградњи и већ за викенд осетила се тако добро позната предфестивалска атмосфера и електрицитет у ваздуху. Капије фестивала отварају се вечерас у 19х као и отварање EXIT фестивала, на којем ће наступити преко 1000 извођача на готово 20 фестивалских бина и музичких зона!


Поред највећих музичких звезда данашњице и неколико стотина извођача из свих музичких жанрова који ће од вечерас до понедељка ујутро да походе Петроварадинску тврђаву, публику на EXIT фестивалу и ове године очекују бројни други забавни садржаји. Ту су и нови занимљиви, интерактивни и едукативни садржаји какве љубитељи новосадског фестивала још нису видели! Први пут до сада, EXIT фестивал представља дружење са звездама, и то правим, небеским, на потпуно новој фестивалској локацији,Планетаријум на Петроварадинској тврђави.


За праву EXIT магију обезбеђене су и специјалне светлосне декорације постављене широм тврђаве које ће учинити да фестивал изгледа још нестварније!

 

Настао као студентски друштвени покрет 2000. године, Exit је и данас једини фестивал у свету који је израстао из жеље за прогресом и тежње ка слободи. Током година фестивал је свој препознатљиви идентитет изградио кроз јединствени еклектични музички програм, креирање бројних друштвено-одговорних кампања и активну подршку хуманитарним, еколошким и културним покретима и организацијама. Exit није само фестивал, већ покрет, симбол прогреса и мотор промена у друштву, али и водећа платформа за креативне индустрије, не само у Србији, већ и у региону Балкана.

pocinje exit22222222


"Смисао и корени нашег постојања су у снажној жељи за еволуцијом и тежњи ка напретку, као и позитивним променама којима креирамо путеве да поруке слободе стигну до што већег броја људи. Та искра се не гаси, напротив, визија којој стремимо је све јаснија – постати и трајати као генератор снажне позитивне енергије која ће ујединити људе, инспирисати их и удахнути им веру да хармонију и чуда на овој планети сами стварамо. Наша мисија је да кроз фестивале, креативне индустрије и друштвени активизам наставимо са стварањем позитивних друштвених промена и да се непрекидно унапређујемо на сваком кораку заједно са људима око нас и друштвом у целини. Exit као излаз и подршка на путу личног развоја и истинске среће", наводи се на сајту организације EXIT.


Најважнија и најефикаснија промотивна активност је организација доласка представника иностраних медијских кућа на фестивал. До сада је EXIT, у организацији ТОС-а, пратило преко 40 британских медија, међу којима и Times, Guardian, Daily Mail, Daily Star, Metro, поред још двадесетак медија из Холандије, Француске, Канаде, Немачке и Румуније, укључујући и француску националну телевизију France 2. Уз извештавања са фестивала, ови медији су уједно промовисали и туризам Србије кроз приказе дестинација препоручених страним гостима, саопштено је из ТО Србије.

У организацији ТОС-а, ове године EXIT ће пратити рускa националнa телевизијa Русија 1, Јутарњи програм, као и Информативни програм македонске националне телевизије. Поред њих, ТОС доводи и новинара престижног холандског life style магазина за мушкарце Esquire, као и групу од шест румунских новинара најчитаних штампаних и online магазина.


Поред EXIT-а, као окоснице ових посета, новинари ће се упознати и са туристичком понудом наших градова, културно-историјским знаменитостима, атракцијама на Дунаву и другим бисерима туризма Србије.
После Петроварадинске тврђаве, Exit Авантура путује на Јадранско море ради трећег Sea Dance фестивала од 14. до 16. јула.


Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено четвртак, 07 јул 2016 15:55
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија