Кућа Добрих Вести

Login

Дечја филхармонија на летњој турнеји у региону

Оцените овај чланак
(2 гласова)

FotografijasaTasmajdanaDFAntonio Ahel11БЕОГРАД - Регионална дечја филхармонија окупља младе музичаре из Љубљане, Загреба, Сарајева, Београда и Скопља како би усавршили постојеће и стекли ново знање из области музике, и допринели културној размени међу најмлађима у региону, кроз креирање иновативних музичких садржаја.

 

Летња турнеја почела је боравком оркестра у Љубљани, на летњој академији “Бранимир Слокар” која је једна од најпосећенијих летњих академија у Европи у области класичне музике, где ће се одржати први концерт 10. августа у концертној дворани хотела Гранд Унион.

Следећи наступ биће одржан у Загребу 11.08. у Летњем кину Градац,а свој долазак је најавио и градоначелник Загреба, господин Милан Бандић. За крај августа планиран је велики концерт у Београду.


На репертоару под називом “Listening to the Films” наћи ће се музика филмских хитова „Роки“, „Пирати са Кариба“, „Било једном на Дивљем Западу“, „Ратови звезда“, „Шиндлерова листа“, “Skyfall” и других. Сви концерти биће бесплатни за публику.


Регионална дечја филхармонија (Unated Children Philharmonic Orchestra) је пројекат у организацији фондације „Деца деци“ започет 2015. године у Београду, када је оркестар први пут наступао у Коларчевој задужбини на традиционалном Новогодишњем гала концерту, под диригентском палицом Живе Плој Першух.


Чанови Дечје филхармоније су талентовани ђаци нижих и средњих музичких школа, добитници награда на престижним домаћим и међународним такмичењима. Неки од њих су дугогодишњи корисници инструмената фондације „Деца деци“, која на тај начин помаже њихово школовање и професионално напредовање.

 

Decjafilharmonija1KDV
Дечја филхармонија је основана је 2007. године. Својим активностима фонд подржава развој и школовање младих музичких талената Србије и популаризује музичко образовање и класичну музику. Такође, фондација „Деца деци“ у сарадњи са фондацијом “Новак Ђоковић” организује и јавне часове музике у циљу едукације и развоја деце предшколског узраста.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 август 2016 13:20
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија