Кућа Добрих Вести

Login

Гости промоције књиге добили по – кућу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vanjawerБЕОГРАД  - На промоцији своје треће самосталне збирке поезије, која носи наслов ”Где је моја кућа”, наша суграђанка Иванка Вања Радмановић, гостима је поклонила по – кућу.

 

Ова насловна провокација има оправдања у истинитости и предновогодишњем расположењем у које је наша књижевница најавила представљајући своју поезију у већ препознатљивом маниру: естетизовано, узувек значајне госте, са изразито уметничким печатом и увек – другачије.

 


У Свечаној сали Народног музеја Панчево, одржана је промоција треће самосталне збирке песама Иванке Вање Радмановић. Књига под насловом ”Где је моја кућа” потврдилаје, те вечери, истанчану мисаоност поезије наше суграђанке и непресушно богатство њеног песничког језика који користи пркосећи ”тумачењима” даје све што је намах разумљиво, истовремено народно, а све што је народно не може бити уметничко.


Износећи своје дивљење за Иванкину нову збирку, Матија Бећковић је написао: - Нови рукопис ауторке ”Где је моја кућа”, наводи да помислим како је наше време демантовало теорију да више нема истинских, а камоли великих песника које ће откривати тек будућа времена.

 


Вањину поезију је на промоцији веома изражајно говорио Ђорђе Марковић, драмски уметник из Београда и докторант на Факултету драмских уметности који је препознатљив по својој изузетној дикцији за коју је вишеструко награђиван, а изванредну музичку пратњу уз три соло деонице, публици је поклонио кларинетиста Никола Ђурица, такође из Београда, широј публици познат као покретач најбољег оркестра Србије, након званичног такмичења у организацији РТС-а. Модератор програма била је књижевница Гордана Влајић, такође наша суграђанка.

 


Наша суграђанка је за своје претходне две збирке награђена наградом ”Поет” (за књигу ”Амарантили о бесмртнојљибави”, ИП АРТЕ 2013) и ”МиланРакић” (за књигу ”Рајскикавез”, УКС, 2014).Збирку ”Где је моја кућа” потписују два издавача: ИП Прометеј из НовогСада и УКС, Београд.
На крај упрограма, у духу наслова своје књиге и пред новогодишњег расположења, песникиња је свим гостима и публици поклонила – кућу, пригодан украс за новогодишњу јелку.

 

Извор: Кућа добрих вести


Гордана Влајић

Гордана ВЛАЈИЋ (1959, Панчево) је дипломирала на Факултету политичких наука (смер: новинарство) у Београду и специјализирала Односе са јавношћу. Ради у Секретаријату за заштиту животне средине Градске управе Панчева. Написала је три књиге за децу и шест за одрасле, а песме и приче су јој објављиване у многобројним зборницима, збиркама, антологијама и часописима. Добитница је Првог српског пасоша са још 203 заслужних грађана Србије, у промотивној кампањи коју је реализовала Влада Србије, носилац је Златне значке и Повеље за посебан допринос у култури које додељује Културно просветна заједница Републике Србије и Министарство за дијаспору Републике Србије, као и више награда за књижевно ставралаштво. Члан је организације "Поетас дел Мундо", Удружења књижевника Србије, Српског књижевног удржења „Милош Црњански“ (Стокхолм, Шведска), Независног удружења новинара Србије (НУНС) и МЕНСЕ. Почасни је члан «Провиденце», Удруге за промоцију уметности и културног туризма (Биоград на Мору, Хрватска).

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија