Кућа Добрих Вести

Login

Удружење “Живојин Мишић” наградило је најбоље едукаторе Србије

Оцените овај чланак
(3 гласова)

edukatori676БЕОГРАД - Удружење за подстицање предузетништва "Живојин Мишић"трећу годину за редом наградило је најбоље едукаторе наше земље који на часу и у склопу свог предмета и редовне наставе подстичу ученике на иновативност и проактивност.


Оне који се изузетно залажу и мотивишу ученике да развију своје способности и таленте и ван онога што се подразумева под редовном наставом.


Ове године, награђени су учитељи и наставници из различитих делова Србије, па тако имамо награђене из Алексинца, Бачке Паланке, Београда, Чачка, Каравукова, Кикинде, Крагујевца, Крушевца, Куле, Ниша, Новог Сада и Панчева.


Међу њима се налази пет учитељица, пет наставника основних школа и шест наставника средњих школа. Њихове биографије, као и то чиме су заслужили да понесу титулу најбољих, можете погледати на ОВОМ линку.


Ко су најбољи едукатори Србије?


Наши најбољи едукатори су инспиративни покретачи позитивних промена у свом послу и својој околини. То су они људи који заиста праве разлику у свом послу. Њихови часови су другачији и занимљиви, они примењују савремене методе наставе, организују најразличитије ваннаставне активности, а децу подстичу на рад, истраживање и проактивност. Они су едукатори који треба да дају позитиван пример осталим предавачима. Зато кажемо да су они предузетници у свом послу.


Како се бирају најбољи?


Кандидате су пријављивали ученици, њихови родитељи, колеге или било ко ко сматра да познаје изузетног наставника. У избору најбољих су поред Удружења као организатора учествовали прошлогодишњи награђени, затим Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Центар за развој запослених у образовању (ЗУОВ), директор Математичке гимназије Срђан Огњановић и координаторка ПИСА истраживања у Србији Драгица Павловић-Бабић.


Шта су награде?


Сви награђени едукатори поред личног дела нагрде добијају и 100.000 динара за унапређење свог рада, а новац може бити потрошен на реалиазацију разних пројеката са ученицима, или опрему коју награђени сматрају корисном за развој метода учења и позитивним утицајем на децу. На овај начин желимо да им омогућимо да већ постојеће пројекте реализују, као и да покрену неке нове идеје и пројекте.


Чиме се бави Удружење “Живојин Мишић”?


Удружење за подстицање предузетништва “Живојин Мишић” је невладина непрофитна организација која своја средства улаже у пројекте које сама реализује, уз несебичну помоћ и савете сарадника и пријатеља. Мисија Удружења је да иновативним пројектима системски развија предузетнички дух и амбицију код младих људи. Циљ Удружења је да подстиче предузетништво код младих и усмерава их ка истрајности, иновативности и иницијативи, да допринесе едукацији деце и подстакне грађане и друштво на иницијативу и натпросечне резултате.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 23 фебруар 2017 21:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија